Αρνάκι με φέτα και ανατολίτικα μπαχαρικά
Ψήνουμε και σερβίρουμε το φαγητό μας μέσα σε μια κολοκύθα!
Προετοιμασία 35΄ Ψήσιμο 3 ώρες και 20΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 γρ. 5 spice powder
350 ml νερό
1 γλυκιά κολοκύθα, βάρους περίπου 1½ κιλού (για να χωράει μέσα το αρνί)
1 μπούτι από αρνάκι βάρους περίπου 1 κιλού, κομμένο σε 4 μερίδες
150 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
Διαδικασία
Ρίχνουμε 100 ml ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και την τοποθετούμε σε φωτιά να ζεσταθεί. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν λίγο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας. Σοτάρουμε για λίγο και ρίχνουμε περίπου 350 ml νερό. Οταν πάρει μία βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το καπάκι της κολοκύθας (από τη μεριά που έχει το κοτσάνι). Βγάζουμε, με ένα κουτάλι, όλους τους σπόρους από το εσωτερικό της.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βάζουμε μέσα στην κολοκύθα τα κομμάτια του κρέατος, χωρίς να αφήνουμε κενά. Προσθέτουμε το ζουμί της κατσαρόλας και τη φέτα. Σκεπάζουμε την κολοκύθα με το καπάκι της και το καρφώνουμε στη θέση του με οδοντογλυφίδες. Τη βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες. Αφαιρούμε το καπάκι προσεκτικά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, να πάρει χρώμα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Τζον Κένεντι: Το «πορτρέτο» του από τον εμβληματικό Λέοντα Καραπαναγιώτη
- Φοροδιαφυγή: Έρχεται σοκ και ΔΕΟΣ – Η νέα ομάδα για δύσκολες αποστολές
- Αμαλιάδα: Στα κρατητήρια η Ειρήνη Μουρτζούκου – «Αντιστάθηκε στη σύλληψή της»
- Μέχρι το 2029 στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Χακίμι (pic)
- Ουκρανία: Δυο νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας στη Σούμι – «Τεράστιες εκρήξεις»
- Ώρα δράσης: Το ΠΑΣΟΚ καλείται να μην (ξανά)χαθεί στη μετάφραση και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι αντέχει