Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Συζήτησαν για ενεργειακά και Λιβύη οι Μέρκελ - Πούτιν

Συζήτησαν για ενεργειακά και Λιβύη οι Μέρκελ – Πούτιν

Τηλεφωνική συνομιλία για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 και τις εξελίξεις στη Λιβύη είχαν απόψε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Τηλεφωνική συνομιλία για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 είχαν απόψε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, για τον αγωγό ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Γερμανία, όπως επίσης για την διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας με προορισμό την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους αναφέρθηκαν επίσης στις διενέξεις στην Ουκρανία, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα της διευθέτησης της κατάστασης στη Λιβύη.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεχίσει να συνδράμει τις μεσολαβητικές προσπάθειες προς την κατεύθυνση της διευθέτησης (της κατάστασης στη Λιβύη) που καταβάλλονται από την πλευρά της Γερμανίας και του ΟΗΕ».

Τέλος επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024