Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σουηδία : Ο Μπιόρν των ABBA ενάντια στα… fake news

Σουηδία : Ο Μπιόρν των ABBA ενάντια στα… fake news

Ο Μπιόρν Ουλβέους των ΑΒΒΑ δώρισε 110.000 βιβλία σε μαθητές λυκείου σε όλη τη Σουηδία σε μία προσπάθεια ενημέρωσης για τα fake news.

Ο Μπιορν Ουλβέους των ΑΒΒΑ δώρισε βιβλία σε μαθητές λυκείου σε όλη τη Σουηδία σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τη ροή των fake news.

Ο 74χρονος στιχουργός και μουσικός, ο οποίος μαζί με τους ΑΒΒΑ έχει πουλήσει περισσότερα από 375 εκατομμύρια άλμπουμ και σινγκλ, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία προέκυψε όταν ο ίδιος αισθάνθηκε πως οι δημοκρατικοί θεσμοί υπονομεύονται από την ταχύτητα της παραπληροφόρησης.

Πάνω από 100.000 αντίτυπα

Σχεδόν 111.000 αντίτυπα του βιβλίου «Alternative Facts – About Knowledge and its Enemies» (‘Αλλα γεγονότα – Σχετικά με τη γνώση και τους εχθρούς της») θα διανεμηθούν σε μαθητές.

Οι δάσκαλοι πρέπει να τα ζητήσουν εκ μέρους των μαθητών τους της τελευταίας τάξης και η μόνη σύσταση είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην τάξη.

«Είναι κάτι που χρειάζεται – στην κριτική μας σκέψη και στην εμπιστοσύνη των θεσμών μας που, εσείς το ξέρετε, έχει διαβρωθεί – και απλά σαν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο», δήλωσε ο Ουλβέους, συνιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου που εξέδωσε το βιβλίο.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η καθηγήτρια Θεωρητικής Φιλοσοφίας, ‘Ασα Βίκφορς, η οποία εξελέγη φέτος μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας.

Η Σουηδική Ακαδημία επιλέγει κάθε χρόνο ποιος θα τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

«Αρχίζω από αυτό το είδος των πολύ φιλοσοφικών ιδεών σχετικά με τον απίστευτα εύκολο τρόπο να υπονομεύεται η εμπιστοσύνη για την οποία μιλά ο Μπιορν γιατί η γνώση, η ανθρώπινη γνώση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αξιόπιστες πηγές», δήλωσε η ‘Ασα Βίκφορς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024