Κουραμπιεδάκια light
Γίνεται ένας κουραμπιές να έχει μόνο 68 θερμίδες; Κι όμως, γίνεται!
Προετοιμασία 25′, Ψήσιμο 25′, Αναμονή 30′
Υλικά (για 30 κουραμπιεδάκια)
½ φλ. φιλέ αμυγδάλου
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη + ¾ φλ. επιπλέον για πασπάλισμα
125 γρ. βούτυρο light
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κρόκος αβγού
Διαδικασία
Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου στον φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τις 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη με το βούτυρο για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε λίγο-λίγο το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Πλάθουμε σε 30 μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο για να κάνουμε ένα βαθούλωμα. Τα βάζουμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 25 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν (30 λεπτά) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Κάουνας
- Οι νέες αποκαλύψεις για «λευκούς» γάμους της Ειρήνης και η εμπλοκή σε κύκλωμα με απάτες μητέρας και αδερφής
- Τι συμβαίνει όταν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις γίνονται πραγματικότητα;
- Ζάλγκιρις – Παναθηναϊκός 84-77: «Κατηφόρα» στο Κάουνας για τους Πράσινους
- Θέσεις εργασίας: Γιατί κινδυνεύουν να χαθούν 83 εκατ. ως το 2027 – Νέα κρίση εν όψει
- Τρεις σκυλίτσες, η Δήμητρα, η Ρόζα και η Λουσία, χτυπήθηκαν από όχημα – Χρειάζονται βοήθεια