Κουραμπιεδάκια light
Γίνεται ένας κουραμπιές να έχει μόνο 68 θερμίδες; Κι όμως, γίνεται!
Προετοιμασία 25′, Ψήσιμο 25′, Αναμονή 30′
Υλικά (για 30 κουραμπιεδάκια)
½ φλ. φιλέ αμυγδάλου
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη + ¾ φλ. επιπλέον για πασπάλισμα
125 γρ. βούτυρο light
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κρόκος αβγού
Διαδικασία
Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου στον φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τις 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη με το βούτυρο για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε λίγο-λίγο το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Πλάθουμε σε 30 μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο για να κάνουμε ένα βαθούλωμα. Τα βάζουμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 25 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν (30 λεπτά) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Covid: Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι εισαγωγές και οι θάνατοι
- Βαγγέλης Μπουρνούς: Άγρια επίθεση οδηγού στον τέως δήμαρχο Ραφήνας – Σοκαριστικό βίντεο
- Εκλογές στη Βρετανία: Ποιό τραγούδι των Abba «εξηγεί» γιατί η ακροδεξιά δεν… σαρώνει στη Γηραιά Αλβιόνα
- Ολυμπιακός: Ανανέωσε και η Νίζετιχ
- Κέιτ Μίντλετον: Βαθιά προδομένη από τον Χάρι – «Ξέχνα την αδελφή που δεν είχες ποτέ»
- Bρέχει και τα μαλλιά σας φριζάρουν; Ιδού κάποια tips για λαμπερά μαλλιά