Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνία Αναστασιάδη – Σίσι στον απόηχο των εξελίξεων στη Λιβύη

Επικοινωνία Αναστασιάδη – Σίσι στον απόηχο των εξελίξεων στη Λιβύη

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με φόντο τις εξελίξεις στη Λιβυη, είχαν σήμερα Πέμπτη, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με φόντο τις εξελίξεις στη Λιβυη, είχαν σήμερα Πέμπτη, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας έγινε αναφορά στις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα στην παράνομη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, αφού καταδίκασε την εν λόγω συμφωνία θεωρώντας την ότι δεν παράγει τα οποιαδήποτε έννομα αποτελέσματα, συμφώνησε με τον κύπριο πρόεδρο πως θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που να παρεμποδίζουν την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υλοποίηση των προνοιών μιας παράνομης συμφωνίας.

Την ίδια ώρα, ο αιγύπτιος πρόεδρος θεωρεί πως τυχόν στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη δημιουργεί άμεσο κίνδυνο αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Συμφωνήθηκε περαιτέρω όπως οι υπουργοί Εξωτερικών Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου συντονίσουν τις δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν, προκειμένου να αποτραπούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί.

Ο Σίσι ενισχύει με τανκς τον Χαφτάρ

Όλα αυτά τη στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Αιγύπτου εμφανίζεται αποφασισμένος να ενισχύσει τον στρατό του Αρχηγού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού με ρωσικής προέλευσης τεθωρακισμένα, κατά την προέλαση του στην Τρίπολη.

Όπως αναφέρει το simgalive.com, o Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι έχει περικυκλώσει την Τρίπολη, που είναι προπύργιο της κυβέρνησης Σάρατζ.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής τον φέρουν να έχει καταλάβει περιοχές της, ενώ οι μάχες έχουν μεταφερθεί μέσα στην πόλη, στον στρατηγικής σημασίας «άξονα Σαλαντίν».

Οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού χαρακτήρισαν την μάχη ως «τελική και αποφασιστική».

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024