ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ευτυχία (Ελλάδα, 2019). Βιογραφικό δράμα του Αγγελου Φραντζή 

Βίος και πολιτεία της Ευτυχίας Παπαγαννοπούλου που έχοντας γλιτώσει από την μικρασιατική καταστροφή, κατέληξε στην Αθήνα όπου εξελίχθηκε σε στιχουργό ορισμένων από τα σπουδαιότερα ελληνικά τραγούδια. Παράλληλα μια γυναίκα με πολλά πάθη, ανάμεσα στο οποία η χαρτοπαιξία. Με πολύτιμα εργαλεία τις ερμηνείες των Καρυφυλλιάς Καραμπέτη στον ρόλο της στιχουργού σε ώριμη ηλικία και Κάτιας Γκουλιώνη σε νεότερη, ο Αγγελος Φραντζής χειρίζεται ισορροπημένα το σενάριο της Κατερίνας Μπέη και κτίζει το ολοκληρωμένο, συμπαγές πορτρέτο αυτής της τρομερής γυναικείας προσωπικότητας.

ΑΘΗΝΑ: ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ODEON ΕΜΠΑΣΣΥ – TOWN CINEMAS – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΔΑΝΑΟΣ – ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ – ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ – ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΡΙΑΝΟΝ – ΟΣΚΑΡ – ΑΕΛΛΩ – ΝΑΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ΦΟΙΒΟΣ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – ΣΙΝΕΡΑΜΑ – ΖΕΑ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΦΑΡΓΚΑΝΗ κ.α.

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

Οι τρεις αδελφές (Kiz Kardesler, Τουρκία/ Γερμανία/ Ελλάδα/ Ολλανδία, 2019). Δράμα του Εμίν Αλπέρ.

Τρεις διαφορετικής ηλικίας γυναίκες, αδελφές (Τσεμρέ Εμπουζίγια, Ετσε Γιουσκέλ, Χελίν Καντεμίρ) και ένας άντρας, ο πατέρας τους (Μουφίτ Καγιατσάν) είναι τα πρόσωπα που φτιάχνουν τον μικρόκοσμο της ταινίας του Τούρκου Εμίν Απλέρ  («Πέρα απ’ τον λόφο») ο οποίος μεταφέροντας  παραλλαγμένο το κλασικό θεατρικό έργο του Αντον Τσέχοφ στα βάθη της σύγχρονης Ανατολίας σχολιάζει τη θέση της γυναίκας που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια εντελώς ξεπερασμένη, πατριαρχική κοινωνία.

ΑΘΗΝΑ: ΑΣΤΥ

ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Star Wars Skywalker Η άνοδος (Star Wars: The Rise of Skywalker, ΗΠΑ, 2019). Περιπέτεια φαντασίας του Τζ. Τζ. Εϊμπραμς.

Η ένατη σειρά της πασίγνωστης γαλαξιακής σαπουνόπερας είναι ένα βίντεο γκέιμ με τα όλα του, ένα τσίρκο από μεγάλα και μικρά τέρατα, χρυσά, στρογγυλά και «πειραγμένα» ρομπότ, φωτόσπαθα, δόσεις από «Ιντιάνα Τζόουνς», πολεμικές Τέχνες, καταστροφικές καταιγίδες ως φόντο μονομαχιών και βαρόμετρο την (σχηματική αλλά εντάξει τι πειράζει;) αιώνια πάλη του Καλού (Ρέι η ηγέτιδα της αντίστασης -Nτέιζι Ρίντλεϊ) με το κακό (Κάιλο Ρεν, το εγγόνι του Νταρθ Βέιντερ –Ανταμ Nτράιβερ).  Μα μήπως είναι έρωτας; Και ποιός νοιάζεται;

Προβάλλεται σε περισσότερες από 180 αίθουσες πανελληνίως