Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία : Κάλεσμα Μακρόν για χριστουγεννιάτικη «εκεχειρία» από τις απεργίες

Γαλλία : Κάλεσμα Μακρόν για χριστουγεννιάτικη «εκεχειρία» από τις απεργίες

Μετά από δύο εβδομάδες απεργιών στη Γαλλία, η κυβέρνηση Μακρόν ανησυχεί για επέκταση τους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τα συνδικάτα να διακόψουν τις απεργίες τους κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, ώστε να μην προκληθεί χάος στις μεταφορές.

«Οι απεργιακές δράσεις είναι δικαιολογημένες και προστατεύονται από το Σύνταγμα, όπως πιστεύω ότι υπάρχουν στιγμές που είναι σωστό να κάνεις εκεχειρία, από σεβασμό για τις οικογένειες και την οικογενειακή ζωή», είπε ο Μακρόν, από την Ακτή Ελεφαντοστού όπου βρίσκεται.

Ο Μακρόν τόνισε ότι η διακοπή δεν θα σημαίνει ότι τα συνδικάτα εγκατέλειψαν τα αιτήματά τους αλλά θα δείξει «την αίσθηση ευθύνης και τον σεβασμό που οφείλεται στον γαλλικό λαό» και σε όσους θέλουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους αυτήν την περίοδο.

Δύο εβδομάδες μαζικών απεργιών στη Γαλλία

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που διαρκούν εδώ και δύο εβδομάδες, με τους εργαζομένους να αντιτίθεται στη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος –που περιλαμβάνει και την κατάργηση των ειδικών καθεστώτων σε τομείς όπως οι σιδηρόδρομοι– έχουν παραλύσει τη Γαλλία.

Παρά τις εκκλήσεις ορισμένων συνδικάτων να σταματήσουν οι απεργίες κατά τη διάρκεια των εορτών, πολλές οργανώσεις, ιδίως στους σιδηροδρόμους, συνεχίζουν.

Σήμερα εκτελέστηκαν μόνο τα μισά από τα δρομολόγια των τρένων TGV (υπερταχείες) ενώ κλειστές παρέμειναν και οι μισές γραμμές του μετρό στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ο προκριματικός της ενόργανης ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου και ο «άρχοντας των κρίκων» έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον πρώτο από τους τρεις ομίλους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024