![Εναλλακτική γέμιση γαλοπούλας με πλιγούρι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/12/enallaktiki-gemisi-768x512.jpg)
Εναλλακτική γέμιση γαλοπούλας με πλιγούρι
Συστατικό υλικό των παραδοσιακών μας συνταγών, το «σπασμένο» σιτάρι διεκδικεί το ρόλο του στο γιορτινό τραπέζι.
Spotlight
-
Ομολόγησε ότι βοήθησε τον 7χρονο γιο της να πεθάνει: «Ήταν σωστό και έπρεπε να το κάνω»
-
Εργαζόμενοι Αυγής σε Κασσελάκη: «Ελήφθη μία απόφαση ερήμην μας» – Δεν έχει απολυθεί κανείς, απάντησε
-
Αποκεφάλισε τον αδερφό του και πέταξε το κεφάλι από το μπαλκόνι
-
Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το γαλλικό «Εξκάλιμπερ» – Βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια
Προετοιμασία 30′, Ψήσιμο 15′ περίπου
Υλικά για μια γαλοπούλα 3-4 κιλών
200 γρ. συκωτάκια πουλιών
300 γρ. κιμά μοσχάρι
5 φέτες μπέικον
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 ml μαυροδάφνη
20 ml κονιάκ
200 γρ. πλιγούρι βρασμένο
150 γρ. κάστανα βρασμένα
50 γρ. σταφίδες μαύρες
10 ml γούστερ σος
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
2 γρ. κανέλα
2 γρ. κόλιαντρο
1 ξινόμηλο τριμμένο
50 γρ. κρουτόν
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια. Σε μια κατσαρόλα με βούτυρο (ή ελαιόλαδο) σοτάρουμε τον κιμά με τα συκωτάκια και το μπέικον. Μόλις πιουν όλα τα υγρά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις τσιγαριστεί, σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και το κονιάκ. Προσθέτουμε το πλιγούρι και μαγειρεύουμε 5′. Σβήνουμε τη φωτιά. Χοντροκόβουμε τα κάστανα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα κρουτόν και το ξινόμηλο. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Στο τέλος, βάζουμε τα κρουτόν μαζί με ξινόμηλο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Το Olympia Golden Beach Resort & Spa Γιορτάζει την Κατάκτηση του Βραβείου Haute Grandeur Global Excellence Award 2024 «Καλύτερο Βιώσιμο Ξενοδοχείο στην Ελλάδα»
- Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια σε 35χρονο
- Θεσσαλονίκη: «Αν δεν σε έχω εγώ, δε θα σε έχει κανείς» – 45χρονος απείλησε να σφάξει τη σύντροφό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις