Από εκεί φαίνεται ότι η σχέση αυτή δεν έχει μέλλον
Υπομονή, κάθε σχέση έχει τις δυσκολίες και τις ευκολίες της. Οι δυσκολίες είναι πιο συχνά παρούσες όταν η σχέση πλησιάζει στο τέλος της
- Όταν το multitasking αρχίζει να λειτουργεί εναντίον μας
- Γενική Απεργία για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Ποιοι συμμετέχουν
- Vanity Fair Hollywood Issue 2025: 12 σταρ, 2 ημέρες, 24 μπαούλα, 200 ζευγάρια παπούτσια και 4 bodyguards
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Τι λέει ο 77χρονος που σύρθηκε δεκάδες μετρά στην άσφαλτο από φορτηγό
Το τέλος μίας σχέσης έχει ορισμένα χαρακτηριστικά και μοτίβα που συμβαίνουν πριν αυτό έρθει οριστικά. Καλό είναι λοιπόν να δίνουμε προσοχή στα σημάδια που δείχνουν κάποια προβλήματα και να μην αδιαφορούμε.
Συναισθηματικές αλλαγές
Μειώνεται το πάθος. Μειώνεται το συναίσθημα ότι θέλεις να φιλήσεις και να κάνεις έρωτα με το συγκεκριμένο άτομο. Το ίδιο ενδεχομένως ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση. Σίγουρα όμως αν εσύ έχεις ακόμα το πάθος μέσα σου αυτό μπορεί να σε πληγώσει συναισθηματικά. Γιατί βλέπεις την αντίθεση στη συμπεριφορά του συντρόφου σου. Αλλιώς ήταν τότε και αλλιώς πλέον.
Αν στη δική σου σχέση τα δράματα είναι κάτι συνηθισμένο, ρώτησε τον εαυτό σου αν είναι κάτι που απλά αναζωπυρώνει τη φλόγα της σχέσης ή που σπάει λίγο λίγο το δεσμό που σας ενώνει. Το δράμα είναι καλό να υπάρχει στο πλαίσιο του ρομαντισμού και του «πικάντικου» και όχι στο πλαίσιο των τσακωμών και της έντασης.
Δεν είναι όλα όπως ήταν
Το θλιβερό κομμάτι εδώ είναι ότι τα πράγματα μοιάζουν πια πιο ψυχρά. Πιο κυνικά και πιο απλά. Δεν υπάρχει αυτή η ένταση που υπήρχε στις αρχές. Και αν είσαι άτομο που θυμάται με λεπτομέρεις τα πράγματα και τις καταστάσεις, προφανώς όλο αυτό θα είναι κάτι που σε στεναχωρεί.
Αγαπάμε άλλωστε όταν νιώθουμε και την ασφάλεια να εκφραστούμε με αγάπη. Με άλλα λόγια, τα ψεγάδια και τα λάθη του συντρόφου σου δεν θα πρέπει να μειώνουν ουσιαστικά την εκτίμηση που θρέφεις γι’ αυτόν. Ίσα ίσα θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση.
Μελέτες δείχνουν πως όταν έχεις εξιδανικευμένη εικόνα, ή “θετικές ψευδαισθήσεις”, για τον σύντροφό σου αυτό αποτελεί μια καλή ένδειξη για υψηλό επίπεδο δέσμευσης.
Ένας σίγουρος τρόπος για να το τεστάρεις είναι να δεις αν “βαθμολογείς” τον σύντροφό σου με υψηλότερο βαθμό απ’ όσο δίνει ο ίδιος για τον εαυτό του σε διάφορες κατηγορίες, όπως στην ευφυία και την εμφάνιση. Κατά βάση όμως όλα τα παραπάνω δείχνουν εν μέρει ότι αυτή η σχέση δεν πάει και πολύ καλά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις