Η Ελλάδα θα επιμείνει στη διπλωματία ως μέσο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας, σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Φωτάκη.

Σχολιάζοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο κεντρικό δελτίο του One Channel, η διπλωματική συντάκτης στην εφημερίδα «Τα Νέα», σημειώνει, πως η ελληνική πλευρά δε θέλει να παρασυρθεί στην ακραία και εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας και «ούτε και σε κάτι που θα διευκόλυνε την πρόκληση ενός ατυχήματος ή ενός θερμού επεισοδίου. Κάτι που η Ελλάδα απεύχεται».

Κατά καιρούς, άλλωστε, και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με δηλώσεις του έχει ξεκαθαρίσει πώς ούτε η Τουρκία επιθυμεί κάποιο θερμό επεισόδιο, καθώς κάτι τέτοιο «θα την καταδείξει ως τον ταραξία της ευρύτερης περιοχής».

Παρόλα αυτά, όπως προσθέτει η έμπειρη δημοσιογράφος, η ελληνική πλευρά, έχει σχέδιο αντιμετώπισης των ενδεχόμενων προκλήσεων από τη γειτονική χώρα σε κάθε επίπεδο. Η ελληνική διπλωματία στοχεύει στην «ακύρωση των δύο μνημονίων Τουρκίας – Λιβύης, και κυρίως αυτού που αφορά τις θαλάσσιες ζώνες».

Ισχυρό μήνυμα προς αυτή τη κατεύθυνση θα είναι και «η υπογραφή του East Med θα στείλει σαφή μηνύματα απέναντι στις παράνομες διεκδικήσεις και ενέργειες της Άγκυρας».

Τέλος, η διπλωματική συντάκτης, επισημαίνει ότι ως «κόκκινη γραμμή» της Ελλάδας, είναι «η παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας την οποία δεν σκοπεύει να αναχθεί σε καμία περίπτωση».

Πηγή: onetv.gr