Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νταβίντ Σασόλι: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις τουρκικές προκλήσεις»

Νταβίντ Σασόλι: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις τουρκικές προκλήσεις»

O νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μιλάει στα «ΝΕΑ» για τις τελευταίες ενέργειες της Αγκυρας, το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα, τη διεύρυνση της ΕΕ και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Αλληλέγγυος στην Ελλάδα και στην Κύπρο έναντι της τουρκικής προκλητικότητας δηλώνει ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. Ο ιταλός πολιτικός, από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες της Αγκυρας μέσω της συνέντευξής του στα «ΝΕΑ». Μιλάει επίσης για το Μεταναστευτικό, ενώ για τη διεύρυνση τονίζει ότι η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Ποιες είναι οι κύριες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Ευρωκοινοβούλιο τα επόμενα χρόνια; Ποιο είναι το όραμά σας και ποιες οι προτεραιότητές σας;

Τον περασμένο Μάιο οι πολίτες επιβεβαίωσαν την πίστη τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, αλλά κατέστησαν σαφές ότι θέλουν μια διαφορετική Ευρώπη: πιο δημοκρατική, πιο πράσινη και πιο περιεκτική. Αυτό είναι το σημείο αναφοράς μας. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις θα είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης με τρόπο που να μην αφήνει κανέναν πίσω. Πιστεύω ακράδαντα ότι η επιδίωξη μιας κλιματικά ουδέτερης οικονομίας μπορεί να ανοίξει τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη και απασχόληση, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με τους θαυμάσιους φυσικούς της πόρους, όταν συνοδεύεται από τις σωστές επενδύσεις και τα κοινωνικά μέτρα. Μια άλλη προτεραιότητα θα είναι η ενίσχυση της δημοκρατίας στην ΕΕ. Η «Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης», την οποία σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε τον επόμενο χρόνο, θα αποτελέσει το φόρουμ για να συζητήσουμε αυτά τα θέματα και να αναπτύξουμε ένα όραμα για μια Ευρώπη στην οποία οι φωνές των πολιτών ακούγονται πιο δυνατές.

  • Πως θα μπορούσε η ΕΕ να ασκήσει πίεση στην Τουρκία
  • Υποστηρίζετε τις ελληνικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης
  • Ποια είναι η θέση σας σχετικά με το σύμφωνο συναντίληψης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακου που κυκλοφορεί

Sports in

Τα 135 εκατ ευρώ της Παρί για το δίδυμο Ράμος/Νέβες και το «κοινό» με τους Κωστούλα και Μουζακίτη…

Στα 70 εκατ ευρώ η μεταγραφή του Ζοάο Νέβες από τη Μπενφίκα στην Παρί. Δηλαδή 5 εκατ ευρώ περισσότερα από εκείνα που της κόστισε η απόκτηση του Γκονζάλο Ράμος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024