Οι ιδανικοί τρόποι για να φλερτάρεις χωρίς να εκτεθείς
Στον κόσμο που ζούμε καταλαβαίνουμε πως η διαχείριση μιας πιθανής απόρριψης είναι δύσκολη
Σε έναν ιδανικό κόσμο, το φλερτ θα ήταν πιο εύκολο. Χωρίς φόβους, ανασφάλειες και δεσμεύσεις.
Στον κόσμο που ζούμε καταλαβαίνουμε πως η διαχείριση μιας πιθανής απόρριψης είναι δύσκολη πίστα για λίγους και εκλεκτούς που είτε γεννήθηκαν με την αυτοπεποίθηση στα ουράνια είτε έχουν κάνει χρόνια ψυχοθεραπείας.
Οπότε είναι λογικό να καταλήγεις να ρωτάς πράγματα τόσο ανθρώπινα όπως «πώς θα δείξω ότι γουστάρω χωρίς να φανεί πως δείχνω ότι γουστάρω;».
Σε νιώθουμε. Άνθρωποι είμαστε όλοι.
Απενοχοποίησε τα κομπλιμέντα
Στους φίλους σου δε λες πόσο όμορφοι/ έξυπνοι/ αστείοι είναι; Έστω, όταν μεθάς λιγάκι;
Γιατί να μην το πεις και σε αυτόν που σου αρέσει, αφήνοντας τον ενδεχομένως να αναρωτιέται αν αυτό ήταν φλερτ ή όχι; Να σου πούμε κι ένα μυστικό: Είναι πολύ πιθανό αν ενδιαφέρεται να το ερμηνεύσει ως φλερτ, αν όχι να μην της περάσει από το μυαλό και να το θεωρήσει απλά ένα φιλικό, ειλικρινές κομπλιμέντο.
Δείξε ενδιαφέρον
Όχι μόνο ερωτικό. Το άλλο, το γενικό ενδιαφέρον, τύπου σε ακούω προσεκτικά όταν μιλάς, κάνω ερωτήσεις, θυμάμαι τι μου είπες την προηγούμενη φορά που βρεθήκαμε, ενθουσιάζομαι με τα πράγματα που σε παθιάζουν, θέλω να μάθω περισσότερα για το θέμα για το οποίο μιλάς. Καλή ιδέα είναι να το εννοείς κιόλας, έτσι; Το ψεύτικο ενδιαφέρον φαίνεται –και δεν εκτιμάται ποτέ.
Μην υποτιμάς τη γλώσσα του σώματος
Δε λέμε να αρχίσεις να στριφογυρίζεις μια μπούκλα από τα μαλλιά σου εκεί που μιλάτε –που πάντα είμαστε υπέρ των σαφών μηνυμάτων, αλλά για να είσαι εδώ και να διαβάζεις αυτά που διαβάζεις, εσύ μάλλον δεν είσαι. Μεγάλη παρένθεση ήταν αυτή. Λέμε λοιπόν πως τα λιγότερο προφανή σημάδια της γλώσσας του σώματος, τύπου είμαι στραμμένος εντελώς προς τη μεριά σου όταν μιλάμε, καθρεφτίζω την στάση σου κλπ, εκλαμβάνονται από τον παραλήπτη τους σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο.
Μην υποτιμάς τίποτα
Διακριτικά αγγίγματα πάντα, του στυλ σε ακουμπάω στο μπράτσο την ώρα που γελάω με το αστειάκι σου (και ίσως, λέμε ίσως, το χέρι μου μένει μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω εκεί) ή σε ακουμπάω ελαφρά στην πλάτη όταν φεύγουμε μαζί από κάπου.
Περνούν το μήνυμα, το οποίο όμως δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο –ειδικά εδώ στη Μεσόγειο, που πολλοί συνάνθρωποί μας τα κάνουν κάτι τέτοια χωρίς να θέλουν να σου πουν κάτι− και αφήνουν τον άλλο να αναρωτιέται.
Επίσης, στην περίπτωση που το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο, δημιουργούν κι έναν στιγμιαίο ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα, που κάνει τα πάντα πιο συναρπαστικά –και προσθέτει και έξτρα πόντους ερωτισμού.
Δείξε την προτίμησή σου
Τακτική πιο παλιά από την ιστορία, την εφαρμόζαμε στο σχολείο οπότε ώριμη δεν τη λες, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Όταν βρίσκεστε μαζί με άλλους, φροντίζεις ο άλλος να πάρει το μήνυμα «σε ξεχωρίζω από τους υπόλοιπους».
Ας πούμε, κοιτάζεις πιο πολύ εκείνη όταν απευθύνεσαι στην ομήγυρη, κάνεις ένα αστείο και τσεκάρεις πρώτα τη δική της αντίδραση, πας για ποτό/ καναπεδάκι και του φέρνεις κι εκείνου, τέτοια πράγματα. Αν το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο, θα έχετε απομονωθεί και ξεκινήσει το δικό σας πηγαδάκι πριν το καταλάβεις. Μόνο φρόντισε να μην το παρακάνετε, έτσι; Από ένα σημείο και μετά, είναι κάπως προσβλητικό για τους υπόλοιπους.
- Θα φάει το έργο τέχνης που αγόρασε 6,2 εκατ. ευρώ – Η μπανάνα και το άδοξο τέλος
- Πρώτο, ιστορικό πορτρέτο άστρου σε άλλο γαλαξία
- Η κληρονομιά του πατέρα της ήταν 10.000 δίσκοι – Τους ανεβάζει στο διαδίκτυο, τον θρηνεί και τον γνωρίζει
- Τρινκιέρι: «Δεν έχει αδυναμίες ο Παναθηναϊκός»
- Τι σημαίνουν τα εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ
- Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στο ενδεχόμενο αύξησης στα τέλη παρεπιδημούντων