Σαλάτα με σπανάκι, φιρίκι, προσούτο Ευρυτανίας και ρόδι
Νόστιμη, πρωτότυπη, εύκολη, χορταστική!
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- «Είσαι ενδοτικός», «Μην είσαι κατά συρροή δειλός»: Συνεχίζεται ο πόλεμος Νετανιάχου και Γκαντζ
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
- Πόσο θα κοστίσει στην τσέπη των Ελλήνων αν ενεργοποιηθεί η «βόμβα» Τραμπ για 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες
Προετοιμασία 15′ Ψήσιμο: 8′ – 10′
Υλικά (για 4 – 6 μερίδες)
180 γρ. φέτες προσούτο Ευρυτανίας
4 φιρίκια Πηλίου
600 γρ. νεαρά φύλλα σπανάκι (baby), πλυμένα καλά και στραγγισμένα
200 γρ. σπόρια από ρόδι
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντρέσινγκ
50 γρ. λευκό μπαλσάμικο
Χυμός από 1 μέτριο ρόδι
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
120 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω της το προσούτο. Το ψήνουμε για 8 – 10 λεπτά.
Πλένουμε καλά τα φιρίκια και τα κόβουμε σε φέτες χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ το λευκό μπαλσάμικο, τον χυμό από το ρόδι, το μέλι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε ενώ ταυτόχρονα ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι. Σταματάμε το χτύπημα όταν ομογενοποιηθεί το ντρέσινγκ.
Ρίχνουμε το σπανάκι και τα φιρίκια σε ένα μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με το ψημένο προσούτο και τα ρόδια.
- Παναθηναϊκός – Άρης 126-74: Ισοπεδωτικοί οι «πράσινοι» κόντρα σε 8 παίκτες
- Τέσσερις κόκκινες κάρτες, ο Ζίνι, οι «δανεικοί» και 4+1 νίκες στο γκολ: Η επανάληψη στα ματς του Παναθηναϊκού, έγινε… συνήθεια (vids)
- Σερβία: Διαδήλωση των φοιτητών στο Βελιγράδι κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στον κρατικό μηχανισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις