Στο ξεκίνημα όλοι περίμεναν ότι η Λάρισα, η οποία μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια», μην έχοντας κάτι να χάσει, θα… ξεφουσκώσει. Στη συνέχεια όλοι περίμεναν αντίδραση του Προμηθέα.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου άντεξε, οι Πατρινοί δεν είχαν όλες τις απαντήσεις και το 62-76 ήρθε να αποτυπώσει μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και να δώσει στην ομάδα του κάμπου το +1 που έψαχνε, για να σταθεί στην κατηγορία.

Για να μπορέσει να κερδίσει μια ομάδα, η οποία εμφανώς έχει χαμηλότερο ρόστερ, πρέπει να πάνε πολλά πράγματα καλά.

Κι αν ο Ρας των 20 πόντων είναι μια σταθερή, αν ο Χίκι έκανε πράγματα που περιμέναμε (δεν ήταν και στην πιο εύστοχη βραδιά του), αν ο Παπαντωνίου θα έπαιρνε τα σουτ και θα μοίραζε τις ασίστ, αν ο Παρκς θα κατέβαζε τα ριμπάουντ, η παρουσία του Σπυρόπουλου ήταν η απόλυτη έκπληξη.

Πέτυχε 7 πόντους δίχως να χάσει σουτ, μάζεψε και 4 ριμπάουντ και μαζί με τον Φλόιντ (8 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν καθοριστικοί για τη νίκη της ομάδας τους.

Ο Μάντζαρης ήρθε αποφασισμένος να δείξει ότι έχει πολλά να προσφέρει κι ήταν πολύ καλός (13 πόντοι, 4 ασίστ). Ο Μαυροκεφαλίδης έβγαλε ποιότητα, ο Έλις, με τον Ρόμπινσον και τον Φίλερ είχαν συμμετοχή, αλλά αστάθμητος (αρνητικός) παράγοντας ήταν ο Μπαμπ.

Σε 20.52’’ ο Αμερικανός επιχείρησε 7 τρίποντα και τέλειωσε το ματς δίχως να καταγράψει πόντο στη στατιστική του, κάνοντας το χειρότερο παιχνίδι του με τον Προμηθέα.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-34, 51-57, 62-76.