Νέο χαμηλό στη μετοχή της Saudi Aramco
Ο τίτλος της Saudi Aramco έχει ακολουθήσει αντίθετη πορεία λόγω των ανησυχιών ότι θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο εν μέσω της εντεινόμενης αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με το Ιράν
Βουτιά σημειώνουν οι μετοχές του πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco από τα υψηλά που κατέγραψαν λίγο μετά την αρχική δημόσια εγγραφής (IPO) της εταιρείας τον Δεκέμβριο, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Οι εχθροπραξίες ΗΠΑ – Ιράν έχουν ενισχύσει τις τιμές του πετρελαίου, οδηγώντας σε ραλι άλλους πετρελαϊκούς κολοσσούς.
Ωστόσο, ο τίτλος της Saudi Aramco έχει ακολουθήσει αντίθετη πορεία λόγω των ανησυχιών ότι θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο εν μέσω της εντεινόμενης αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με το Ιράν.
Η μετοχή της Saudi Aramco υποχώρησε σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο σήμερα αφού το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, αλλά οι αγορές ομολόγων στον Κόλπο ήταν σε γενικές γραμμές σταθερές, καθώς κάποιοι φοβούνταν ισχυρότερα αντίποινα από το Ιράν.
Η μετοχή της Saudi Aramco άνοιξε σήμερα στα 34 ριάλ (9,06 δολάρια) το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η διαπραγμάτευσή της στις 11 Δεκεμβρίου, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας να διαμορφώνεται γύρω στο 1,8 δισεκ. δολάρια, από τα 2,06 τρισεκ. δολάρια στις 12 Δεκεμβρίου. Οι μετοχές στον Κόλπο επίσης κινούνταν πτωτικά λόγω της διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τα ομόλογα που έχουν εκδοθεί από κυβερνήσεις του Κόλπου ήταν νωρίτερα σε γενικές γραμμές σταθερά και το κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (credit default swaps – CDS) ήταν αμετάβλητο.
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442