Η αποχώρηση του ΔΝΤ και το τέλος της κρίσης
Δεν χρειάζεται πια να παρακολουθεί περισσότερο από ό,τι κάνει σε άλλες «κανονικές» χώρες - μέλη του τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα
- Νέα διάρρηξη με λεία–μαμούθ σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
- Δείτε τη Γροιλανδία χάνει 2.300 κυβικά χιλιόμετρα πάγου σε 30 δευτερόλεπτα
- Εντοπίστηκε και τρίτη λίμνη κάτω από τον Κηφισό - Πού βρίσκεται
- «Παραχάραξη της ιστορίας»: Ξέσπασε η Ελένη Γερασιμίδου για την παραποίηση του λογότυπου του ΚΚΕ από την ΕΡΤ
Το κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα μπορεί να έχει έντονα επικοινωνιακή διάσταση, υποστηρίζεται όμως και από δεδομένα που υποδεικνύουν πως πράγματι το Ταμείο δεν χρειάζεται πια να παρακολουθεί περισσότερο από ό,τι κάνει σε άλλες «κανονικές» χώρες-μέλη του τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, όπως έρχονται να επιβεβαιώσουν η επιστροφή του δείκτη οικονομικού κλίματος στα επίπεδα του 2007, η παγιοποίηση συνθηκών χαμηλού κόστους δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου αλλά και η επιταχυνόμενη ανάπτυξη.
Το 2019, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος, έκλεισε με ρυθμό ανάπτυξης λίγο πάνω από 2%, όπως ανέφερε σε χθεσινή ομιλία του ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας επαναλαμβάνοντας πως φέτος αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης πέριξ του 2,5%. Λίγους μήνες νωρίτερα κανένας οικονομολόγος, εντός ή εκτός ελληνικών συνόρων, δεν θεωρούσε εφικτές αυτές τις επιδόσεις.
- Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα
- Ο στόχος της κυβέρνησης για τα πλεονάσματα
- Τι συνέβη τη δεκαετία 2010-2019
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση τα ΝΕΑ που κυκλοφορεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις