Ρεβίθια με καραμελωμένα κρεμμύδια
Σερβίρουμε τα όσπρια με τα κρεμμύδια και λουκάνικο γαλοπούλας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα πιπέρι ή/και θυμάρι.
Προετοιμασία 15′, Αναμονή 1 νύχτα, Μαγείρεμα 1½ ώρα
Υλικά (για 4 μερίδες)
300 γρ. ρεβίθια
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1½ λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
150 γρ. λουκάνικο γαλοπούλας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μπαλσάμικο από κόκκινο κρασί
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι + επιπλέον για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό και 1 κ.γ. μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ξεπλένουμε καλά. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με νερό που να τα υπερκαλύπτει και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα κοχλάσει το νερό). Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών και τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, το λουκάνικο σε κομματάκια, τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν προσθέτουμε το μέλι και το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Νέα αναβολή για τη δίκη των Σπαρτιατών – Τι συνέβη
- Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο… Σπανούλης: Γιατί ο Λεσόρ άλλαξε τα δεδομένα στη Euroleague (pics)
- Χατζηδάκης για προϋπολογισμό 2025: «Δεν δίνουμε παραπάνω από αυτά που αντέχουμε»
- O Έντι Ρέντμεϊν θα πρωταγωνιστήσει στην στη 2η σεζόν του «The Day of the Jackal»
- Γιαμάλ: «Η Μπάρτσα μπορεί να κατακτήσει τα πάντα και αυτή είναι η πρόθεσή μου»
- Ποιο ρόλο έχουν τα smartphone στην εκπαίδευση; Απαγορεύσεις και αντίλογος