Γεωργιάδης : Μια εκ των μεγαλύτερων εταιρειών ΑΠΕ στις ΗΠΑ ανοίγει γραφείο στην Αθήνα
Τον Μάρτιο θα επισκεφθεί την Αθήνα αποστολή αμερικανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, στις αρχές Ιουνίου θα γίνει ειδικό φόρουμ αμερικανικών εταιρειών για να φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ έρχεται να ανοίξει γραφείο στην Αθήνα τονίζει ο Αδωνις Γεωργιάδης
Στα σημαντικά οφέλη που αποκόμισε η Ελλάδα στο οικονομικό πεδίο και ιδιαίτερα στο τομέα των επενδυσεων από το ταξίδι του πρωθυπουργού και μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου στις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις που δρομολογούνται για την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων, αλλά και στη στήριξη που προσφέρει το αμερικανικό κράτος μέσω χρηματοδότησης σε αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
«Ο πρόεδρος Τραμπ πέρασε ήδη από το Κογκρέσο Νόμο, με βάση τον οποίο ο μεγάλος αμερικανικός οργανισμός DFC συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, στις χώρες που χρηματοδοτεί», είπε συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΑΝΤ1.
Επίσης ανακοίνωσε ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ έρχεται να ανοίξει γραφείο στην Αθήνα.
Κινητικότητα για αμερικανικές επενδύσεις
Τον Μάρτιο θα επισκεφθεί την Αθήνα αποστολή αμερικανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, στις αρχές Ιουνίου θα γίνει ειδικό φόρουμ αμερικανικών εταιρειών για να φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ έρχεται να ανοίξει γραφείο στην Αθήνα και σκοπεύει να προχωρήσει επενδύσεις στους τομείς της ηλιακής και αιολικής ενέργειας, αλλά και της κατασκευής μπαταριών, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:
«Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η Ελλάδα κέρδισε πρώτα απ’ όλα την απόλυτη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Τραμπ πέρασε ήδη από το Κογκρέσο Νόμο, με βάση τον οποίο ο μεγάλος αμερικανικός οργανισμός DFC συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, στις χώρες που χρηματοδοτεί.»
» Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και μπρος όλες οι αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να κάνουν επένδυση στην Ελλάδα, μπορούν να αιτούνται και χρήματα και εγγυοδοσία των δανείων τους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση πρακτικά ωθεί αμερικανικές εταιρείες να φέρουν λεφτά στην Ελλάδα».
Κρίσιμες συναντήσεις με CEO τεράστιων εταιρειών
«Την επόμενη ημέρα της συνάντησης με τον πρόεδρο Τραμπ, είχαμε με τον κ. πρωθυπουργό συνάντηση με 22 CEO τεραστίων εταιρειών, επιπέδου Exxon Mobil και Blackrock. Είμαστε σε ένα τραπέζι στο οποίο η οικονομική δύναμη ανερχόταν σε τρισεκατομμύρια δολάρια.»
» Έχουμε ήδη κλείσει τον Μάρτιο αποστολή αμερικανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Αθήνα, ενώ στις αρχές Ιουνίου θα γίνει ειδικό φόρουμ αμερικανικών εταιρειών για να φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα».
«Μ’ έναν από τους 22, θα ανακοινώσω μαζί του στην Αθήνα ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ έρχεται να ανοίξει γραφείο στην Αθήνα και σκοπεύει να προχωρήσει επενδύσεις στους τομείς της ηλιακής και αιολικής ενέργειας αλλά και της κατασκευής μπαταριών» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.
«Μεγάλη επιτυχία ότι θα ενταχθουμε στο πρόγραμμα των F-35»
«Όσον αφορά στα εθνικά θέματα, η αμέσως εκδηλωθείσα την επόμενη ημέρα αμερικανική πρωτοβουλία δείχνει το τι πήραμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
«Είναι μεγάλη επιτυχία ότι θα ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα των F-35, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους απ’ ότι φαίνεται. Στον χθεσινό τουρκικό Τύπο κλαίνε με τίτλους ‘χάνει η τουρκική αεροπορία την υπεροχή στο Αιγαίο’».
» Το αίτημά μας για να αγοράσουμε 24-30 F-35 ξεκινά από το 2024. Είπαμε και στους Αμερικανούς ότι αυτό μπορεί να γίνει στο μέτρο που η δημοσιονομική κατάσταση το επιτρέπει και με όρους που η ελληνική τσέπη το αντέχει» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
«Θέλω να θυμίσω ότι όταν ο κ. Τσίπρας ήταν στο Λευκό Οίκο, η μισή ομιλία του προέδρου Τραμπ ήταν ευχαριστίες στον Έλληνα πρωθυπουργό για την αναβάθμιση των F-16 κι ένα συμβόλαιο στη Lockheed Martin 1,5 δις δολαρίων. Πώς γίνεται να ακούμε τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ για ‘φρένο στην κούρσα εξοπλισμών’ όταν το μόνο που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λευκό Οίκο ήταν τα F-16;»
» Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ μένω έκπληκτος όσον αφορά στην πρακτική που ακολουθεί. Ως προς τα F-35, ο πρώτος υπουργός ‘Αμυνας που υπέβαλε αίτημα να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα, ήταν ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση να ζητά από τις ΗΠΑ να πάρει η Ελλάδα F-35 και ως αντιπολίτευση να λέει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ‘σταμάτα τα F-35’, εμένα με ξεπερνά».
«Λίγη σοβαρότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Συνεχίζοντας την επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευση ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Χθες ο κ. Τσίπρας είπε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας ‘να παγώσει τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ και να μην την φέρει στη Βουλή’. Η συμφωνία αυτή στο μείζον μέρος της είχε ολοκληρωθεί επί κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.»
» Αυτά που περιλαμβάνει η συμφωνία, ήδη υλοποιούνται στην Ελλάδα. Οι διευκολύνσεις που έδινε η κυβέρνηση της Αριστεράς στη Σούδα προς τον αμερικάνικο στόλο, τις έδινε παράνομα γιατί δεν είχε ψηφίσει το Νόμο.»
» Αυτά που έδινε παράνομα η κυβέρνηση της Αριστεράς, έρχεται τώρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τα κάνει νόμιμα. Κι έρχεται τώρα ο κ. Τσίπρας και τι λέει στον Κυριάκο Μητσοτάκη; ‘Αυτά που εγώ έδινα στους Αμερικανούς παράνομα, εσύ να μην τα δίνεις νόμιμα’. Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα».
- Χαρίτσης: Έξι χρόνια μετά το τέλος των μνημονίων η κυβέρνηση επιμένει σε εφαρμογή μνημονιακών μέτρων
- Βλαντίμιρ Πούτιν: Υπόσχεται ακόμη περισσότερες «καταστροφές» στην Ουκρανία μετά την επίθεση στο Καζάν
- Στη Βαρβάκειο ο Κασσελάκης – Τι συζήτησε με εμπόρους και καταναλωτές
- Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Το μεγαλύτερο του κόσμου έχει ύψος 750 μέτρα και αποτελείται μόνο από λαμπάκια
- Τρία «Σ» για το 2025
- Ηνωμένα Έθνη: Πόσες χώρες έχουν εκλέξει γυναίκα ηγέτιδα μέχρι το 2024;