Ουραγός της ΕΕ η Ελλάδα στις κενές θέσεις εργασίας
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το τρίτο τρίμηνο του 2019, το ποσοστό των κενών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα ήταν μόλις 0,7% έναντι 2,2% κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Πέρα από την αρνητική πρωτιά στην ανεργία στην ΕΕ, η Ελλάδα παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας ως προς την ύπαρξη «κενών» θέσεων εργασίας.
Ως “κενή” ή “διαθέσιμη” θέση εργασίας (job vacancy) ορίζεται αυτή που είτε δημιουργήθηκε είτε πρόκειται να δημιουργηθεί, για την οποία ο εργοδότης αναζητά τους κατάλληλους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το τρίτο τρίμηνο του 2019, το ποσοστό των “κενών” θέσεων στην Ελλάδα ήταν μόλις 0,7% έναντι 2,2% κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη κι αυτό εξηγεί εν πολλοίς τα σταθερά χαμηλά ποσοστά απασχόλησης στην εγχώρια αγορά εργασίας.
Μαζί με την Ελλάδα, στον «πάτο» είναι και η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, η Ισπανία, η Σλοβακία και η Πορτογαλία.
Στον αντίποδα, οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας είναι η Τσεχία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ολλανδία.
Σε σύγκριση με τα ίδια στοιχεία για το 2018, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας παρέμεινε σταθερό στην Ελλάδα, ενώ έπεσε σε 14 άλλες χώρες της ΕΕ.
Ένα ακόμα, ποιοτικό στοιχείο, δείχνει πώς κατανέμονται αυτές οι θέσεις εργασίας.
Η Ελλάδα επιβεβαιώνει το χαρακτηριστικό της ως οικονομία υπηρεσιών, καθώς οι “διαθέσιμες” θέσεις αντιστοιχούν στο 0,8% έναντι 0,5% στους τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις