Σε πολύ προχωρημένες επαφές για την απόκτηση του διεθνή Πολωνού χαφ Νταμιάν Σιμάνσκι βρίσκεται η ΑΕΚ! Η Ένωση είχε ξεχωρίσει τον 24χρονο άσο που αγωνίζεται στη ρωσική Αχμάτ Γκρόζι και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ κοντά στο να δώσει τα χέρια με την ομάδα του, για τον δανεισμό του 24χρονου άσου μέχρι το καλοκαίρι.

Ο Σιμάνσκι ξεκίνησε την καριέρα του από την πολωνική GKS Μπελτσάτοφ και αγωνίστηκε επίσης σε Γιαγκελόνια και Βίσλα Πλοκ πριν αποκτηθεί πέρυσι τον Γενάρη από τη Αχμάτ Γκρόζνι έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.

Είναι διεθνής με την Πολωνία, στην οποία έκανε ντεμπούτο τον Σεπτέμβρη του 2018 απέναντι στην Ιταλία και έχει πραγματοποιήσει συνολικά 4 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο Σιμάνσκι είναι ένας χαφ που ταιριάζει στο προφίλ του παίκτη που ψάχνει ο Ίλια Ίβιτς. Ένας δυναμικός μέσος, με ικανότητα στο δημιουργικό κομμάτι, που ωστόσο μπορεί να προσφέρει και ανασταλτικά. Ενώ βρίσκεται και σε εξαιρετική ηλικία, μιας και δείχνει έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα προχωρημένη και μέχρι αύριο, Τρίτη, ο Σιμάνσκι είναι πιθανό να βρίσκεται στη χώρα μας προκειμένου η μετακίνησή του στην ΑΕΚ να ολοκληρωθεί. Και η Ένωση να προχωρήσει έτσι στο πρώτο χειμερινό της απόκτημα.