Λύθηκε το μυστήριο : Βρήκαν τους καλούς Σαμαρείτες που άφηναν τα λεφτά στους δρόμους βρετανικού χωριού
Μετά από έρευνες ετών, το μυστήριο λύθηκε: τα χρήματα δεν έπεφταν από τον ουρανό, αλλά προέρχονταν από κάποιους «καλούς Σαμαρείτες» που ήθελαν να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους.
Από το 2014, πακέτα με χαρτονομίσματα εμφανίζονταν μυστηριωδώς στους δρόμους ενός χωριού στην Αγγλία.
Μετά από έρευνες ετών, το μυστήριο λύθηκε: τα χρήματα δεν έπεφταν από τον ουρανό, αλλά προέρχονταν από κάποιους «καλούς Σαμαρείτες» που ήθελαν να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους.
‘I think it's a modern Robin Hood’: Residents of Blackhall Colliery have been baffled by the mysterious appearance of bundles of cash on the streets of this British village since 2014 pic.twitter.com/6E8r1qwzNr
— Reuters (@Reuters) November 22, 2019
2.000 λίρες στους δρόμους
Δεκατρείς φορές όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι του Μπλάκχολ Κόλιαρι, στη βορειοανατολική Αγγλία, βρήκαν πακέτα με χαρτονομίσματα των 20 λιρών.
Τα περισσότερα είχαν αφεθεί στο πεζοδρόμιο και ήταν συνολικής αξίας 2.000 λιρών.
Κάθε φορά, τα χαρτονομίσματα παραδίδονταν στην αστυνομία.
Άνω κάτω το χωριό
Οι αρχές πήραν καταθέσεις από τους κατοίκους, έκαναν έρευνες στις τράπεζες, το ταχυδρομείο, έψαξαν ακόμη και για δακτυλικά αποτυπώματα στα «πακέτα», χωρίς αποτέλεσμα.
Σήμερα ωστόσο, αποκάλυψαν ότι τα εξ ουρανού χρήματα ήταν το «δώρο» δύο γενναιόδωρων ανθρώπων που ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για το χωριό, με το οποίο διατηρούν «συναισθηματικούς δεσμούς» γιατί και οι ίδιοι επωφελήθηκαν από «ένα ανέλπιστο εύρημα».
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που πλέον έχουμε μια απάντηση σ’ αυτό το μυστήριο και πολύ χαρούμενος γιατί αποκλείσαμε την πιθανότητα να συνδέονται τα χρήματα με κάποια παρανομία ή με κάποιο ευάλωτο πρόσωπο», είπε ο Τζον Φόστερ, της τοπικής αστυνομίας, ευχαριστώντας τόσο του «καλούς Σαμαρείτες» όσο και τους κατοίκους που παρέδιδαν τα χρήματα.
Blackhall Colliery: Cash in street 'left by Good Samaritans' https://t.co/IlIFJPgdvj
— BBC News (UK) (@BBCNews) January 13, 2020
Τα «πακέτα» αφήνονταν σκόπιμα στον δρόμο, σε σημεία όπου ήταν πιθανόν να τα βρει κάποιος που είχε ανάγκη από χρήματα, ανέφερε η εφημερίδα Guardian.
Όπως και πολλές άλλες κοινότητες ανθρακωρύχων, το Μπλάκχολ Κόλιαρι έζησε δύσκολα χρόνια αφού έκλεισαν τα ορυχεία, τη δεκαετία του 1980.
Το χωριό είναι γνωστό στη Βρετανία επειδή εκεί γυρίστηκε μια σκηνή από την ταινία «Πιάστε τον Κάρτερ» με τον Μάικλ Κέιν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις