Εισαγγελία Πρωτοδικών: Απόρροια των στοιχείων της δικογραφίας οι διώξεις των συλληφθέντων
Απόρροια των στοιχείων της δικογραφίας αποτελεί, σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε των 20 συλληφθέντων κατά της διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι.
Απόρροια των στοιχείων της δικογραφίας αποτελεί, σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε των 20 συλληφθέντων κατά της διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι.
Με αφορμή τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν για τη βαρύτητα των ποινικών διώξεων, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης ξεκαθαρίζει ότι αυτές συνδέονται αποκλειστικά με τα στοιχεία της έρευνας.
«Διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης.» αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και απαντά σε εκείνους που διατύπωσαν την άποψη πως δεν έπρεπε σε βάρος των κατηγορουμένων να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο αλλά για κακουργήματα.
Η Εισαγγελία, μάλιστα, με την ανακοίνωση της υπογραμμίζει πως αρμόδιο πλέον για να κρίνει είναι το Αυτόφωρο όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση. «Μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση.» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Χθες ,αφέθηκαν ελεύθεροι οι 20 συλληφθέντες καθώς η δίκες τους αναβλήθηκαν για τα τέλη Ιανουαρίου λόγω απουσίας των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και διερμηνέα.
- Παναθηναϊκός: «Διαζύγιο» με Βέρμπιτς (pic)
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Ισραήλ: Οι IDF δημοσιοποίησαν πλάνα από τη φονική επίθεση ενάντια στους Χούθι στην Υεμένη
- Ο Ν. Πλακιάς για όσα συνέβησαν στη Λάρισα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά ο Κ. Αγοραστός
- LIVE: Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αναβολικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 130 κιλά σκευάσματα και 68.000 κάψουλες