Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κουσκούς με λαχανικά και αρωματικά

Κουσκούς με λαχανικά και αρωματικά

Σερβίρουμε σε πιατέλα, βάζοντας το κουσκούς περιμετρικά και αφήνοντας το κέντρο ελεύθερο, όπου βάζουμε τα λαχανικά.

Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα 15’,

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 μικρό κρεμμύδι ξερό, κομμένο ζουλιέν

1 μικρή πιπεριά πράσινη

1 μικρή πιπεριά κόκκινη

1 μικρή μελιτζάνα

250 γρ. μανιτάρια

2 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το κουσκούς

180 γρ. κουσκούς

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ή ½ ξερό

1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια ή ½ ξερή

250 ml ζωμό λαχανικών από βιολογικό κύβο

Ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο, βιολογικό

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά στο ίδιο μέγεθος.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και όταν αρχίσει να μαραίνεται βάζουμε τις πιπεριές και μετά από λίγο τα μανιτάρια.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα αρωματικά, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.

Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το κουσκούς, τον ζωμό λαχανικών, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα ή μεμβράνη.

Μόλις απορροφήσει όλο το υγρό το «σπάμε» με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε.

Must in

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 4-2: Καταιγιστική η «Βασίλισσα» και -1 από την κορυφή

Η «Βασίλισσα» Ρεάλ νίκησε στο «Μπερναμπέου» τη Σεβίλλη με 4-2 και προσπέρασε την Μπαρτσελόνα, αφήνοντάς την τρίτη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο