Κρύβει παγίδες για την Ελλάδα η λιβυκή εκεχειρία
Πώς κινδυνεύει η χώρα μας να βρεθεί προ τετελεσμένων για τα τουρκολιβυκά σύμφωνα και την ΑΟΖ n Σε ρόλο παρατηρητή η Ουάσιγκτον
Ενα εξαιρετικά σύνθετο παζλ, η τελική εικόνα του οποίου αφορά άμεσα και την Ελλάδα, δημιουργούν οι διεθνείς παρασκηνιακές διεργασίες με επίκεντρο την κρίση στη Λιβύη. Βασικό ρόλο στις εξελίξεις και στις συνομιλίες έχουν αναλάβει η Ρωσία και η Τουρκία, ενώ οι χώρες της ΕΕ – όσες έχουν αναμειχθεί – δείχνουν να παίζουν το δικό τους παιχνίδι, ανάλογα με τα συμφέροντά τους στην περιοχή και την προσπάθεια ανάληψης της ηγεμονίας της Ανατολικής Μεσογείου. Οι ΗΠΑ από την άλλη πλευρά δηλώνουν ότι ναι μεν συνομιλούν με όλες τις πλευρές για την επίλυση της κρίσης, ωστόσο προς τα έξω η εικόνα είναι μάλλον αυτή ενός αδρανούς παρατηρητή.
Η Αθήνα έχει κάθε λόγο να αναζητά τον δικό της ρόλο στο παζλ, αφού πλέον βλέπει σε αυτή τη λύση να διακυβεύονται και κυριαρχικά της δικαιώματα, μετά την υπογραφή των δύο μνημονίων συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγέζ αλ Σαράζ για τα θαλάσσια σύνορα, που επιχειρούν να δημιουργήσουν έναν τουρκικό θαλάσσιο δίαυλο στο Αιγαίο από το Καστελλόριζο μέχρι την Κρήτη.
- Πως εκμεταλλεύτηκε την κρίση στη Λιβύη η Ερντογάν
- Ποιος ρόλος Γαλλίας και Ιταλίας
- Ποιοι παράγοντες μπορεί να φέρουν την Αθήνα σε μειονεκτική θέση απέναντι στην Άγκυρα
- Κασσελάκης: Ένα συνέδριο εν κρυπτώ – Ο ΣΥΡΙΖΑ τελεί υπό κατάληψη – Τι του απαντούν κύκλοι της Κουμουνδούρου
- Αλμπέρ Καμύ και Ζαν-Πολ Σαρτρ – «Χαμένη» επιστολή δείχνει ότι ήταν φίλοι πριν γίνουν εχθροί
- «Παγωμένες» οι διαπραγματεύσεις Κβαρατσχέλια και Νάπολι για το νέο συμβόλαιο
- Ανησυχία δημάρχων: Φόβοι ότι η μεταρρύθμιση θα περιοριστεί μόνο στον εκλογικό νόμο
- Κατώτατος μισθός: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο – Τι αλλάζει
- Το 98% των εργοδοτών θεωρούν ότι η εκπαίδευση δεν προετοιμάζει σωστά για την αγορά εργασίας