Μόρια: Δεύτερος θάνατος πρόσφυγα μέσα σε δέκα μέρες
Την Τρίτη, άφησε την τελευταία του πνοή, ένας 20χρονος πρόσφυγας, ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι, στον καταυλισμό της Μόριας και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση με μηχανική υποστήριξη.
- Σε… «κέντρο εξειδικευμένης φροντίδας» η φοιτήτρια που γδύθηκε δημόσια στο Ιράν
- Αυτές οι εκλογές είναι μόνο η αρχή της εμπλοκής του Μασκ στην πολιτική
- Οι δέκα κλάδοι με τις υψηλότερες αποδοχές στην Ελλάδα
- «Είμαι τόσο περήφανη για τη νεαρή κυρία που έγινες»: Η Βικτόρια Μπέκαμ για τη διάδοχο & κόρη της Χάρπερ
Δεύτερος θάνατος σημειώθηκε στη Μόρια, μέσα σε λίγες μόνο μέρες, μετά την τραγική είδηση για τον θάνατο ιρανού κρατουμένου, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος.
Την Τρίτη, άφησε την τελευταία του πνοή, ένας 20χρονος πρόσφυγας, ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι, στον καταυλισμό της Μόριας και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση με μηχανική υποστήριξη.
Κατέληξε ο 20χρονος πρόσφυγας από το Κονγκό ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Τον 20χρονο είχε μαχαιρώσει για να του κλέψει το κινητό τηλέφωνο, 27χρονος Αφγανός στον καταυλισμό της Μόριας τον οποίο είχε επισκεφθεί για να δει ομοεθνείς του.
Κι αυτό γιατί δεν διέμενε εκεί αλλά σε ξενώνα στην πόλη δεδομένου του ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε διασωθεί σε ναυάγιο βάρκας με νεκρούς.
Απόρροια του συμβάντος του τραυματισμού του 20χρονου ήταν και η μικρής έντασης συγκρούσεις μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών το πρωί της 3ης Ιανουαρίου έξω από το ΚΥΤ της Μόριας.
Στο πλευρό του άτυχου 20χρονου βρισκόντουσαν όλο αυτό το διάστημα μέλη της Καθολικής Κοινότητας της Μυτιλήνης στην οποία ανήκε.
Πρόσφυγας βρέθηκε απαγχονισμένος
Λίγες μέρες νωρίτερα, ανήμερα των Φώτων, Ένας 31χρονος Ιρανός κρατούμενος βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας απαγχονισμένος σε χώρο του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ) που λειτουργεί μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.
Στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ της Μόριας κρατούνται αυτή τη στιγμή 85 συνολικά άτομα για τα οποία συντρέχουν διάφοροι λόγοι κράτησης, κυριότερα επειδή θεωρούνται χαμηλού προσφυγικού προφίλ με λιγότερες πιθανότητες να πάρουν άσυλο ή άτομα που επιστρέφουν στην Τουρκία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις