Ο σεφ που σέρβιρε πιάτα 350 δολαρίων, μαγειρεύει για παιδιά σε σχολεία
Οι «πελάτες» μου πλέον «είναι πέντε χρονών, έχουν τέσσερα δόντια και μόνο δέκα λεπτά για να φάνε» λέει ο ίδιος
Ο Νταν Τζούστι ήταν επικεφαλής σεφ στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο της Δανίας, το Noma, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο».
Ο Νταν έφτιαχνε ευφάνταστα πιάτα χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, τα οποία χρεωνόντουσαν πάνω από 350 δολάρια του άτομο.
Ωστόσο, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του. Σήμερα, έχει εταιρεία η οποία φτιάχνει τα γεύματα για τα δημόσια σχολεία στο Κονέκτικατ και το Μπρονξ.
Η εργασία και το φαγητό που ετοιμάζουν για τα παιδιά στοιχίζει 3 δολάρια ανά παιδί, όσο δηλαδή θα στοίχιζε στο σχολείο για να προσφέρει προμαγειρεμένο φαγητό σε πακέτο. Όμως η ποιότητα είναι διαφορετική.
Οι «πελάτες» μου πλέον «είναι πέντε χρονών, έχουν τέσσερα δόντια και μόνο δέκα λεπτά για να φάνε» λέει ο ίδιος στο Insider.
- Μεσίνα: «Πολύ σκληρή και σταθερή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Καιρός: Χιόνια και προβλήματα στο οδικό δίκτυο – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- «Δεν μπορούσα να δουλέψω με τον τύπο»: Ο Κρις Κολόμπους για την γνωριμία του με τον Τσέβι Τσέις
- ΜακΚίσικ: «Χρειαζόμαστε θυσίες από όλους»
- Κακάο: Το εμπόρευμα με τις χρυσές επιδόσεις το 2024 που… ξεπέρασε και το bitcoin
- Αράχωβα: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ