Ο σεφ που σέρβιρε πιάτα 350 δολαρίων, μαγειρεύει για παιδιά σε σχολεία
Οι «πελάτες» μου πλέον «είναι πέντε χρονών, έχουν τέσσερα δόντια και μόνο δέκα λεπτά για να φάνε» λέει ο ίδιος
Ο Νταν Τζούστι ήταν επικεφαλής σεφ στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο της Δανίας, το Noma, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο».
Ο Νταν έφτιαχνε ευφάνταστα πιάτα χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, τα οποία χρεωνόντουσαν πάνω από 350 δολάρια του άτομο.
Ωστόσο, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του. Σήμερα, έχει εταιρεία η οποία φτιάχνει τα γεύματα για τα δημόσια σχολεία στο Κονέκτικατ και το Μπρονξ.
Η εργασία και το φαγητό που ετοιμάζουν για τα παιδιά στοιχίζει 3 δολάρια ανά παιδί, όσο δηλαδή θα στοίχιζε στο σχολείο για να προσφέρει προμαγειρεμένο φαγητό σε πακέτο. Όμως η ποιότητα είναι διαφορετική.
Οι «πελάτες» μου πλέον «είναι πέντε χρονών, έχουν τέσσερα δόντια και μόνο δέκα λεπτά για να φάνε» λέει ο ίδιος στο Insider.
- Ηράκλειο: Συνελήφθη για παραμέληση ανηλίκου η μητέρα του νεαρού που φαίνεται να πυροβόλησε κατά σπιτιού
- Stoiximan Belle Équipe: Η κορυφαία ομάδα Ελλήνων αθλητών πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με Συνοδοιπόρο τη Stoiximan
- ΗΠΑ: Τύπος έφτιαξε σαπούνι με το δικό του σωματικό λίπος
- Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών απένειμε υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών αξίας 1.500.000 ευρώ
- Ούσα Βανς – Η Ινδοαμερικανίδα δικηγόρος έσπασε το καλούπι των «γυναικών περί τον Τραμπ»
- Ποινές «μαμούθ» σε μέλη κυκλώματος μεταναστών – Κάθειρξη μέχρι και 244 χρόνια