Μήλα ψητά
Το αγαπημένο γλυκό σε μια (ακόμα) πιο υγιεινή εκδοχή.
- Τον ειδοποίησαν από το νοσοκομείο ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά από επέμβαση ρουτίνας
- Νέο πολιτικό σκηνικό – Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, οι «νάρκες» για Μητσοτάκη και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
- Οι αλλαγές στη λειτουργία των Airbnb και η ανατροπή στις μισθώσεις
- Εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με τον ΙSIS, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης ασφαλείας Ισπανίας – Μαρόκου
Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα
Υλικά (για 4 μερίδες)
4 μήλα
½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.σ. μέλι
15 γρ. ξανθές σταφίδες
15 γρ. μαύρες σταφίδες
30 γρ. καρύδια
4 ξυλάκια κανέλας
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170°C. Κόβουμε τα καπάκια από κάθε μήλο (όπως κάνουμε στα λαχανικά για γεμιστά). Αφαιρούμε το εσωτερικό των μήλων αφήνοντας περίπου 1 εκ. περιθώριο γύρω-γύρω. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό που αφαιρέσαμε, εκτός από τα κουκούτσια. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τη σκόνη κανέλας, το μέλι, τις σταφίδες και τα καρύδια. Γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα και βυθίζουμε μέσα τους τα ξυλαράκια κανέλας. Σκεπάζουμε με τα κομμένα καπάκια. Ρίχνουμε σε ένα ταψί λίγο νερό (περίπου 1 εκ.) και βάζουμε μέσα τα μήλα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις