
Μήλα ψητά
Το αγαπημένο γλυκό σε μια (ακόμα) πιο υγιεινή εκδοχή.
Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα
Υλικά (για 4 μερίδες)
4 μήλα
½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.σ. μέλι
15 γρ. ξανθές σταφίδες
15 γρ. μαύρες σταφίδες
30 γρ. καρύδια
4 ξυλάκια κανέλας
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170°C. Κόβουμε τα καπάκια από κάθε μήλο (όπως κάνουμε στα λαχανικά για γεμιστά). Αφαιρούμε το εσωτερικό των μήλων αφήνοντας περίπου 1 εκ. περιθώριο γύρω-γύρω. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό που αφαιρέσαμε, εκτός από τα κουκούτσια. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τη σκόνη κανέλας, το μέλι, τις σταφίδες και τα καρύδια. Γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα και βυθίζουμε μέσα τους τα ξυλαράκια κανέλας. Σκεπάζουμε με τα κομμένα καπάκια. Ρίχνουμε σε ένα ταψί λίγο νερό (περίπου 1 εκ.) και βάζουμε μέσα τα μήλα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Συρία: Οι Κούρδοι αμφισβητούν τη νομιμότητα της νέας κυβέρνησης – «Δεν αντικατοπτρίζει» τη συριακή κοινωνία
- Γάζα: Νεκροί βρέθηκαν 14 διασώστες που σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες μέσα στα ασθενοφόρα τους
- «Εμφύλιο πόλεμο» στις ΗΠΑ φοβούνται τρεις γνωστοί καθηγητές και εγκαταλείπουν τη χώρα
- Μινεσότα: Τράπεζα των ΗΠΑ πιστεύει πως ο αντιπρόεδρός της επέβαινε σε αεροπλάνο που έπεσε
- Ο Τραμπ δεν αποκλείει τρίτη θητεία παρά τη συνταγματική απαγόρευση – «Δεν αστειεύομαι»
- Το αντιαμερικανικό αίσθημα ανεβαίνει στην Ευρώπη, ο Τραμπ πυροδοτεί την οργή