Η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο διαψεύδει τα περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους
Σε άρνηση των δημοσιευμάτων που θέλουν την Ρωσία να αναγνωρίζει τα Κατεχόμενα προχώρησε η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο.
- Συνεχίζεται ο «πόλεμος» καταγγελιών στον ΣΥΡΙΖΑ για νοθεία - Τη σκυτάλη παίρνει η Επιτροπή Νομιμοποίησης
- Έλινορ, Τζάκι, Μισέλ, Μελάνια, Τζιλ - Η διπλωματία της μόδας και οι πρώτες κυρίες των ΗΠΑ
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- Ακρόαση Τζιτζικώστα: «Βγάλτε τον έξω» φώναζε η Βόζεμπεργκ όταν επιχείρησε να ρωτήσει ο Παπαδάκης
Η ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία αρνήθηκε δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας που ανέφερε τα υποτιθέμενα σχέδια της Ρωσίας να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος.
«Το δημοσίευμα δεν είναι αληθές», δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας στο Sputnik.
Το προκλητικό δημοσίευμα
Τη Δευτέρα, πρώτα στην ιστοσελίδα του κυπριακού τηλεοπτικού καναλιού Sigma, και έπειτα σε άλλα κυπριακά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης, εμφανίστηκε ένα άρθρο από την τουρκική αντιπολιτευτική εφημερίδα «Sozcu».
Το άρθρο υποστήριζε πως η Ρωσία σχεδίαζε να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος με αντάλλαγμα η Τουρκία να προσφέρει τη συνεργασία της στην ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, o Τούρκος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι «για αρθούν τα εμπόδια στη Συρία και να υπάρξει συνεργασία στην Μεσόγειο, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Αντίστοιχα ενδέχεται αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία».
Ο Ουνάλ Αταμπάι υποστηρίζει ακόμη ότι η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία και στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα, καθώς και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, προκειμένου η Μόσχα να την χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.
Σε δηλώσεις του προς την ίδια εφημερίδα, ο σύμβουλος του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), Ερντογάν Τοπράκ, ισχυρίζεται επιπρόσθετα ότι η Ρωσία μπορεί να ζητήσει βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου έχει ξαναζητήσει βάση στην Τουρκία και το 1944 και αργότερα επί Στάλιν το 1945, ωστόσο το αίτημα είχε απορριφθεί από την Άγκυρα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις