Γρήγορα τσιγαριαστά με αβγά τηγανητά
Ενα ολοκληρωμένο γεύμα, θρεπτικό και ελαφρύ για κάθε μέρα.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
2 πακέτα έτοιμο μείγμα χόρτων για πίτα
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουτ. σούπας μαραθόσποροι κοπανισμένοι
4 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένες σε 200 ml ζεστό νερό
4 αβγά
100 ml (περίπου) ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, σε μια χύτρα, 30 ml από το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα. Αφού μαραθούν λίγο, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και το διάλυμα του πελτέ και μαγειρεύουμε σε κλειστή χύτρα για 7 – 8 λεπτά. Μόλις γίνουν τα χόρτα, τα βγάζουμε από τη χύτρα με τρυπητή κουτάλα. Αν έχει μείνει παραπάνω ζουμί στη χύτρα, το βράζουμε σε δυνατή φωτιά να πήξει και να γίνει σάλτσα με την οποία περιχύνουμε τα χόρτα.
Ρίχνουμε 40 ml ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει, σπάμε εκεί τα 4 αβγά. Ρίχνουμε από πάνω τους κουταλιές από το καυτό λάδι για να ψηθεί ο κρόκος τους. Θέλουμε να μην ψηθούν πολύ. Μοιράζουμε τα χόρτα σε 4 πιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τους λίγο ωμό ελαιόλαδο και από ένα αβγό. Σερβίρουμε με φέτα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις