Γρήγορα τσιγαριαστά με αβγά τηγανητά
Ενα ολοκληρωμένο γεύμα, θρεπτικό και ελαφρύ για κάθε μέρα.
Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
2 πακέτα έτοιμο μείγμα χόρτων για πίτα
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουτ. σούπας μαραθόσποροι κοπανισμένοι
4 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένες σε 200 ml ζεστό νερό
4 αβγά
100 ml (περίπου) ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, σε μια χύτρα, 30 ml από το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα. Αφού μαραθούν λίγο, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και το διάλυμα του πελτέ και μαγειρεύουμε σε κλειστή χύτρα για 7 – 8 λεπτά. Μόλις γίνουν τα χόρτα, τα βγάζουμε από τη χύτρα με τρυπητή κουτάλα. Αν έχει μείνει παραπάνω ζουμί στη χύτρα, το βράζουμε σε δυνατή φωτιά να πήξει και να γίνει σάλτσα με την οποία περιχύνουμε τα χόρτα.
Ρίχνουμε 40 ml ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει, σπάμε εκεί τα 4 αβγά. Ρίχνουμε από πάνω τους κουταλιές από το καυτό λάδι για να ψηθεί ο κρόκος τους. Θέλουμε να μην ψηθούν πολύ. Μοιράζουμε τα χόρτα σε 4 πιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τους λίγο ωμό ελαιόλαδο και από ένα αβγό. Σερβίρουμε με φέτα.
- Επίθεση στην Πάρο: Συγκλονίζει ο 23χρονος που δέχτηκε μαχαιριές – Βαριές κατηγορίες για τους ανήλικους
- Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ώρες: Έρχονται καταιγίδες στην Αττική – Πού θα χιονίσει (χάρτες)
- Ρομποτικός εξωσκελετός βοηθά παραπληγικούς να περπατήσουν
- Βραζιλία: Η στιγμή που καταρρέει πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο – Νεκρός ένας εργάτης
- Συρία: «Με βίασαν οι κακοποιοί του Άσαντ, αλλά πλέον δεν φοβάμαι να δείξω το πρόσωπό μου»
- Η τελευταία σύντροφος του Λίαμ Πέιν αποκάλυψε το νέο τατουάζ που έκανε για να τιμήσει τον θάνατό του