Γρήγορα τσιγαριαστά με αβγά τηγανητά
Ενα ολοκληρωμένο γεύμα, θρεπτικό και ελαφρύ για κάθε μέρα.
Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
2 πακέτα έτοιμο μείγμα χόρτων για πίτα
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουτ. σούπας μαραθόσποροι κοπανισμένοι
4 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένες σε 200 ml ζεστό νερό
4 αβγά
100 ml (περίπου) ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, σε μια χύτρα, 30 ml από το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα. Αφού μαραθούν λίγο, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και το διάλυμα του πελτέ και μαγειρεύουμε σε κλειστή χύτρα για 7 – 8 λεπτά. Μόλις γίνουν τα χόρτα, τα βγάζουμε από τη χύτρα με τρυπητή κουτάλα. Αν έχει μείνει παραπάνω ζουμί στη χύτρα, το βράζουμε σε δυνατή φωτιά να πήξει και να γίνει σάλτσα με την οποία περιχύνουμε τα χόρτα.
Ρίχνουμε 40 ml ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει, σπάμε εκεί τα 4 αβγά. Ρίχνουμε από πάνω τους κουταλιές από το καυτό λάδι για να ψηθεί ο κρόκος τους. Θέλουμε να μην ψηθούν πολύ. Μοιράζουμε τα χόρτα σε 4 πιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τους λίγο ωμό ελαιόλαδο και από ένα αβγό. Σερβίρουμε με φέτα.
- Τρεις σκυλίτσες, η Δήμητρα, η Ρόζα και η Λουσία, χτυπήθηκαν από όχημα – Χρειάζονται βοήθεια
- LIVE: Παρί – Τουλούζ
- Athens Kallithea – Πανσερραϊκός 1-2: Διπλό στο 90+2′ με απίστευτο γκολ του Μπετανκόρ
- Πόσο κοντά είναι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος; Προετοιμασίες που δείχνουν ανάφλεξη
- LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Άουγκσμπουργκ
- Γαλλία: Στα «λευκά» το Παρίσι – Ουρές 400 χιλιομέτρων στους αυτοκινητόδρομους προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις