Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης
Αιχμή του νομοσχεδίου είναι η χορήγηση επιδόματος γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ, που εντάσσεται ως ουσιαστικό, αποτελεσματικό μέτρο στο κυβερνητικό σχέδιο για την αντιστροφή της αρνητικής δημογραφικής τάσης.
- Κύμα οργής από τους κατοίκους της Μαγιότ εναντίον του Μακρόν - «Δεν φταίω εγώ για τον κυκλώνα!»
- Συνελήφθησαν ανήλικοι και οι γονείς τους μετά από επίθεση σε ναυτικό - Τον χτύπησαν με γκλοπ
- Πώς συνδέεται η χρόνια λοίμωξη του εντέρου με το Αλτσχάιμερ - Τι είναι ο κυτταρομεγαλοϊός
- Δεν σας αφήνει ο σκύλος σας να φύγετε από το σπίτι; - Οι τρόποι για να λυθεί το πρόβλημα
Προς ψήφιση τίθεται αύριο, Τρίτη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Επίδομα γέννησης και άλλες διατάξεις».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αιχμή του νομοσχεδίου είναι η χορήγηση επιδόματος γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ. Η θέσπιση του επιδόματος γέννησης εντάσσεται ως ουσιαστικό, αποτελεσματικό μέτρο για την αντιστροφή της αρνητικής δημογραφικής τάσης.
Αναμορφώνονται οι όροι χορήγησης τριών βασικών επιδομάτων
Με το νομοσχέδιο, αναμορφώνονται, επίσης, οι όροι χορήγησης τριών άλλων βασικών επιδομάτων (παιδιού, στέγασης, ορεινών και μειονεκτικών περιοχών), ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή διάσταση της πρόνοιας.
Συγκεκριμένα:
– Συνδέεται, για πρώτη φορά, η χορήγηση επιδομάτων με την επαρκή φοίτηση του παιδιού στο σχολείου. «Με τον τρόπο αυτό, επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών και της χώρας και προωθούμε τον ρόλο της εκπαίδευσης ως μηχανισμού κοινωνικής κινητικότητας και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
– Η απαιτούμενη διάρκεια παραμονής ως προϋπόθεση χορήγησης των επιδομάτων ορίζεται στα 12 χρόνια για τους πολίτες τρίτων χωρών από τα πέντε, που ήταν ως τώρα. Η δωδεκαετία κρίνεται διάστημα ικανό για την ανάπτυξη βιοτικού δεσμού με τη χώρα.
– Τέλος, με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, «θωρακίζεται η αξιοπρέπεια των δικαιούχων των επιδομάτων με τη θέσπιση ενιαίας μέρας πληρωμής. Ως ημερομηνία καταβολής όλων των επιδομάτων ορίζεται η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα, ώστε να διευκολύνεται ο καλύτερος προγραμματισμός των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας, καθώς και των αρμόδιων αρχών», όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις