Τσακαλώτος : Όταν οι μετανάστες έχουν λιγότερα δικαιώματα τροφοδοτείται ο ρατσισμός
Τη διαφωνία του με την πρόβλεψη για 12ετή παρουσία πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα προκειμένου να λάβουν ορισμένα επιδόματα, εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, τονίζοντας πως όταν οι μετανάστες έχουν λιγότερα δικαιώματα τότε τροφοδοτείται ο ρατσισμός.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Δεν πέτυχαν στη Δύση οι πολιτικές που μεταβίβαζαν την ευθύνη στους ευάλωτους προκειμένου να παίρνουν τα επιδόματα σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για το επίδομα γέννησης, και τη διάταξη που διασυνδέει την παροχή επιδομάτων με την παρουσία των παιδιών των δικαιούχων στο σχολείο.
Αναφερόμενος στην πρόβλεψη για 12ετή παρουσία πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα προκειμένου να λάβουν ορισμένα επιδόματα, είπε πως όταν οι μετανάστες έχουν λιγότερα δικαιώματα τότε τροφοδοτείται ο ρατσισμός.
Αιχμές για ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και ΚΙΝΑΛ
Τέλος, ζήτησε από το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25, αλλά και από το Κίνημα Αλλαγής να μην ψάχνουν άλλοθι για «να μην οργανώσουμε τη μάχη για την επέκταση του χώρου των αναγκών απέναντι στην επέκταση της αγοράς».
Αναμορφώνονται οι όροι χορήγησης τριών βασικών επιδομάτων
Σημειώνεται ότι με το νομοσχέδιο, αιχμή του οποίου είναι η χορήγηση επιδόματος γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ, αναμορφώνονται, επίσης, οι όροι χορήγησης τριών άλλων βασικών επιδομάτων (παιδιού, στέγασης, ορεινών και μειονεκτικών περιοχών), ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή διάσταση της πρόνοιας.
Συγκεκριμένα:
– Συνδέεται, για πρώτη φορά, η χορήγηση επιδομάτων με την επαρκή φοίτηση του παιδιού στο σχολείου.
«Με τον τρόπο αυτό, επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών και της χώρας και προωθούμε τον ρόλο της εκπαίδευσης ως μηχανισμού κοινωνικής κινητικότητας και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
– Η απαιτούμενη διάρκεια παραμονής ως προϋπόθεση χορήγησης των επιδομάτων ορίζεται στα 12 χρόνια για τους πολίτες τρίτων χωρών από τα πέντε, που ήταν ως τώρα. Η δωδεκαετία κρίνεται διάστημα ικανό για την ανάπτυξη βιοτικού δεσμού με τη χώρα.
– Τέλος, με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, «θωρακίζεται η αξιοπρέπεια των δικαιούχων των επιδομάτων με τη θέσπιση ενιαίας μέρας πληρωμής. Ως ημερομηνία καταβολής όλων των επιδομάτων ορίζεται η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα, ώστε να διευκολύνεται ο καλύτερος προγραμματισμός των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας, καθώς και των αρμόδιων αρχών», όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις