Η τροπολογία – «πλυντήριο» πέρασε – Αγνωστο πότε και πώς θα τιμωρηθούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη
Η κυβέρνηση διέσωσε από τον υποβιβασμό τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, όμως, και αυτή η (ν)τροπολογία που ψηφίστηκε από 156 δεν αποσαφηνίζει πότε και πως θα επιβληθούν οι τιμωρίες
Επιβάλλοντας για πρώτη φορά στη θητεία της κομματική πειθαρχία, υπό το φόβο μεγάλων διαρροών, κι εκβιάζοντας έτσι την ψήφο των βουλευτών, η κυβέρνηση πέρασε από τη Βουλή την (ν)τροπολογία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μια νομοθετική παρέμβαση, πέραν πάσης λογικής, που έγινε μόνο και μόνο για να «ξεπλυθεί» η καραμπινάτη παρανομία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και προκειμένου να μην υποβιβαστούν.
Οι 156 βουλευτές της συμπολίτευσης ήταν αρκετοί για να στηρίξουν τη νομοθετική παρέμβαση – σωτηρία στην ομάδα του ΠΑΟΚ ο οποίος, μαζί με την Ξάνθη, φυσικά, θα έπρεπε να υποβιβαστεί.
Όπως τουλάχιστον προέβλεπε ο νόμος που άρον – άρον έσπευσαν να αλλάξουν επιβάλλοντας ποινές αφαίρεσης βαθμών από 5 έως 10.
Ωστόσο, ακόμη και αυτή η νομοθετική παρέμβαση μοιάζει με παρωδία καθώς πρόκειται για γονατογράφημα που φτιάχτηκε στα γρήγορα και ψηφίστηκε με διαδικασίες κατεπείγοντος.
Πέραν του γεγονότος ότι δεν υπάρχει πλέον υποβιβασμός, είναι εντελώς ασαφές πότε και πώς θα τιμωρηθούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη.
Μετά το πόρισμα – κόλαφος της ΕΕΑ που απέδειξε με ατράνταχτα στοιχεία την πολυϊδιοκτησία, όλα τα θέματα παραμένουν μετέωρα.
Πότε και πώς θα τιμωρηθουν;
Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή πότε θα τιμωρηθούν οι ομάδες που παρανόμησαν. Αλλά και με πόσους βαθμούς. Πρόκειται για ένα ασαφές νομοθέτημα που ενόσω συνεχίζεται το πρωτάθλημα, με δύο ομάδες που αποδείχθηκε ότι είναι του ιδίου ιδιοκτήτη, η τιμωρία παραμένει άγνωστο πότε θα επιβληθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν να αφαιρεθούν τα πιστοποιητικά από τις δύο ΠΑΕ. Με βάση το νόμο που καταργήθηκε αυτό θα σήμαινε υποβιβασμό των ομάδων, ωστόσο με την τροπολογία της κυβέρνησης οι ποινές πλέον είναι μικρότερες και αφορούν αφαίρεση βαθμών (από -5 έως -10) και χρηματικό πρόστιμο.
Ετσι, λοιπόν, στη Βουλή στήθηκε ένα μεγάλο «πλυντήριο» που ξέπλυνε τις… αμαρτίες του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και έδωσε το σύνθημα για να παρανομεί όποιος θέλει και να μην υφίσταται τις συνέπειες που θα έπρεπε.
Διότι εφόσον αποδέχθηκε η ΕΕΑ, και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, την πολυϊδιοκτησία, είναι μεγάλο το ερώτημα για το πώς θα συνεχίζεται το πρωτάθλημα χωρίς καμιά ομάδα να γνωρίζει πότε θα τιμωρηθούν οι παρανομούντες.
Βεβαίως, το λόγο έχει ο αθλητικός δικαστής και τα αρμόδια όργανα που κάποια στιγμή θα πρέπει να επιβάλουν τις ποινές, αν και είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα προσφύγει στα δικαστήρια.
Σε ανακοίνωσή του, βεβαίως, ο ΠΑΟΚ επιλέγει να «θυματοποιεί» εαυτόν και αναλαμβάνει το ρόλο της «Ιφιγένειας» παρά το γεγονός ότι σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να υποβιβαστεί.
Κανείς φυσικά δεν έχει απαντήσει για την ωμή παραβίαση του αυτοδιοίκητου και την ξεκάθαρη καταπάτηση των κανονισμών της UEFA.
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 246 βουλευτές εκ των οποίων οι 156 τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας της κυβέρνησης ενώ 90 ψήφισαν κατά.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιώνας ο οποίος απουσίαζε είχε στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου, ωστόσο αυτή δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα.
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία ο οποίος μάλιστα δεν είχε στείλει κάποια επιστολή προκειμένου να ενημερώσει για την πρόθεση ψήφου.
- Χεσούς Νάβας: «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου – Υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσα να περπατήσω»
- Χριστούγεννα: KFC, καλικάντζαροί και άλλες παράξενες παραδόσεις απ’ όλον τον κόσμο
- Ολυμπιακός: Τα 25 λεπτά των παικτών, τα 90 των διαιτητών…
- Μοζαμβίκη: Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Άρης: Η επιστροφή του Σίστο
- Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία, χόρευε δίπλα στο φέρετρο και τράβαγε τα γένια ιερέων