Η Τζέιν Χολ Λουτ, ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, επανήλθε στο προσκήνιο και μίλησε ήδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ενώ αναμένεται να συζητήσει, πιθανότατα σήμερα, και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Πρωτοβουλία Λουτ

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε χθες από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Ακιντζί, ότι η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κας Λουτ ενώ έγινε σύντομη αξιολόγηση της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και του αναμενόμενου ψηφίσματος για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, προστίθεται στην ανακοίνωση, υπήρξε συμφωνία να παραμείνουν σε επαφή όποτε χρειαστεί στη διαδικασία μετά και το Βερολίνο και τη δήλωση της 25ης Νοεμβρίου 2019.

Επικοινωνία με Αναστασιάδη

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews από το Προεδρικό, η Τζέιν Χολ Λουτ είχε επίσης επικοινωνία και με το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και διευθετήθηκε η τηλεφωνική τους συνομιλία.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συνομιλία Αναστασιάδη – Λουτ θα γίνει εντός 48ωρου με πιο πιθανό ενδεχόμενο να γίνει σήμερα.

Η Τζέιν Χολ Λουτ δεν εμπλέκεται στο θέμα της ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το σχετικό ψήφισμα. Κατά πάσα πιθανότητα η επικοινωνία της έχει να κάνει με ευρύτερα θέματα του Κυπριακού.