Πένες με κολοκύθα και μπρόκολο
Η κίτρινη κολοκύθα συνοδεύει εξαίσια και τα ζυμαρικά μας.
Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 18΄, Ψήσιμο 5΄ – 10΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
350 γρ. πένες
350 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη, σε μικρούς κύβους (βρίσκουμε και έτοιμη καθαρισμένη σε σουπερμάρκετ)
200 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. χυμός ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένος
1 ντομάτα φρέσκια
1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας μας
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Οταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
Στο μεταξύ, σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό, σε μια κατσαρόλα που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το λάδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το μπρόκολο και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με την κολοκύθα, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ ή ταψί. Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες, τις οποίες απλώνουμε πάνω στα ζυμαρικά σε μία στρώση. Αναμειγνύουμε την τριμμένη φρυγανιά με τη σκόνη σκόρδου και το μείγμα μπαχαρικών και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνουμε για 5–10 λεπτά και σερβίρουμε το φαγητό όσο είναι ζεστό.
- Βέφα Αλεξιάδου: Μαγείρισσα κατά λάθος, τα τηλεοπτικά «χρυσά χρόνια» και τα «χτυπήματα» της μοίρας
- Εκλογές στη Ρουμανία: Νικητής στον πρώτο γύρο ο ακροδεξιός και φιλορώσος Καλίν Γκεοργκέσκου
- Αντιδράσεις από την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη
- Πάρκερ: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανταγωνιστεί ομάδες του NBA, δεν είναι μακριά από τους Σέλτικς»
- Μητσοτάκης σε Βαρθολομαίο: «Είστε μία πηγή έμπνευσης»
- «The Chase» στο MEGA: Πρωτιά σεζόν στην τηλεθέαση