Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Νικηφόρος Φωκάς»: Ποια είναι η φρεγάτα που παρακολουθεί το Ορούτς Ρέις

«Νικηφόρος Φωκάς»: Ποια είναι η φρεγάτα που παρακολουθεί το Ορούτς Ρέις

Η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» έστειλε άμεσα το μήνυμα προς την τουρκική πλευρά και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις να αποχωρήσει από το σημείο. Παράλληλα, συνεχίζει να παρακολουθεί κάθε κίνηση του τουρκικού ερευνητικού

Να δοκιμάσει τις αντοχές της Αθήνας καθώς να συντηρήσει τον «πόλεμο» νεύρων που ίδια δημιούργησε επιχείρησε η Αγκυρα με την αποστολή του Ορούτς Ρέιτς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας -σε μία περίοδο όπου οι προκλήσεις από τη γειτονική χώρα αποτελούν καθημερινότητα.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έσπευσε η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» η οποία έστειλε άμεσα το μήνυμα προς την τουρκική πλευρά και το ερευνητικό πλοίο να αποχωρήσει από το σημείο. Παράλληλα, συνεχίζει να παρακολουθεί κάθε κίνηση του τουρκικού ερευνητικού.

Ποια είναι η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»

Η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ (F-466) είναι η δέκατη κατά σειρά παραλαβής και τελευταία φρεγάτα τύπου STANDARD του Πολεμικού Ναυτικού (Φ/Γ ΕΛΛΗ, Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ, Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ, Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ, Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, Φ/Γ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ, Φ/Γ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ).

Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Dok en Werfmaatschappij στο Fijenoord της Ολλανδίας στις 15 Νοεμβρίου 1980 και εντάχθηκε στη δύναμη του Ολλανδικού Ναυτικού στις 25 Νοεμβρίου 1982 με το όνομα «BLOYS VAN TRESLONG» (F-826).

H ύψωση της ελληνικής σημαίας έγινε στο DEN HELDER της Ολλανδίας στις 19 Νοεμβρίου 2004 με πρώτο Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Π.Παστουσέα ΠΝ. Ελαβε μέρος στην εκπαίδευση FOST στο PLYMOUTH της Αγγλίας τον Μάρτιο του 2005.

Κατέπλευσε στην Ελλάδα το 2005

Κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 28 Μαρτίου 2005. Σε αναγνώριση της ηρωικής μορφής του Βυζαντινού στρατηγού και Αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά αλλά και θέλοντας να υπογραμμίσει την αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού, το Πολεμικό Ναυτικό δίνει για πρώτη φορά όνομα Βυζαντινού ήρωα σε πολεμικό πλοίο του.

Ο θυρεός του πλοίου απεικονίζει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά από όπου πήρε και το όνομά της. To πλοίο πήρε το όνομα του από τον Νικηφόρο Β΄ Φωκά ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πλώιμους στρατηγούς και αυτοκράτορες του Βυζαντίου (963-969) και μεγαλόπνοος οραματιστής της παγκόσμιας ακτινοβολίας της βυζαντινής αυτοκρατορίας.Φύση δυναμική και ιδιόρρυθμη, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στο πεδίο των μαχών και στην πνευματική άσκηση.

Κύρια Χαρακτηριστικά Πλοίου

Ολικό μήκος : 30,5 m

Μέγιστο πλάτος : 14,58 m

Μέγιστο βύθισμα : 5,87 m

Εκτόπισμα πλήρους φόρτου : 3642 tons

Αεριοστρόβιλοι : Δύο (2) Main gasturbines Rolls Royce Olympus (2 x 28000 bhp) και δύο (2) Cruise gasturbine Rolls Royce Tyne (2 x 5340)

Ακτίνα ενεργείας : 5800 νμ

Ηλεκτρογεννήτριες : EMT / Pielstik (4 x 750 Kwatt)

Μεγίστη ταχύτητα (δοκιμών) : 32 kts

Κ/Β : HARPOON, NSS

Π/Β : OTO MELARA 76/62

Α/Υ : Τορπίλες

Επικοινωνίες : SHF- HF-VHF-UHF

Ελικόπτερα : ΑΒ-212

Πλήρωμα πλοίου (Aξ/κοί, Yπ/κοί, Δίοποι, Ν/Δ) : 182

Must in

Τραμπ και Ευρώπη: Πώς φτάνουν στην Αθήνα οι αλλαγές πολιτικής από τον Λευκό Οίκο

Πώς οι δασμοί που αναμένεται να επιβάλει η νέα κυβέρνηση του Τραμπ επηρεάζουν αρνητικά εξαγωγές, πληθωρισμό και ανάπτυξη και γιατί μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024