Λαογραφικές προτάσεις για σχέση
Είναι κάποιες αναχρονιστικές φρασεολογίες-συμβουλές που δε βοηθούν πουθενά
- Με αλλεπάλληλες μαχαιριές η δολοφονία στο ξενοδοχείο στην Καλαμάτα - Ομολόγησε ο 35χρονος
- ΗΠΑ: Κρίσιμο 48ωρο – Ο Τραμπ οδηγεί τη χώρα σε… shutdown
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
Αν αποφάσισες να παντρευτείς, σημαίνει ότι, πιθανότατα, είσαι εκεί γύρω στα τριάντα. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι θα ακούσεις πολλές συμβουλές από μεγαλύτερους σχετικά με το πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα ο γάμος. Κάποιες από αυτές θα είναι καλές, κάποιες κακές, κάποιες αναχρονιστικές και άλλες προς το δικό σου συμφέρον. Εμείς εδώ μαζέψαμε τις χειρότερες.
Φταίει που δεν έχετε κάνει παιδί
Παλαιότερα ο κόσμος πίστευε ότι οι τσακωμοί στα άτεκνα ζευγάρια είναι συνέπεια της απουσίας παιδιών. Αυτή η ιδεοληψία καλά κρατεί και στις μέρες μας. Ενώ, λοιπόν σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να ίσχυε ή να ισχύει, είναι ένας αρκετά ρηχός τρόπος προσέγγισης για να βελτιώσει κανείς τον γάμο του. Οι άνθρωποι που δίνουν αυτή τη συμβουλή θεωρούν ότι αν το ζευγάρι αποκτήσει παιδί, θα δώσει όλη την προσοχή του σε αυτό και θα σταματήσει να τσακώνεται. Αυτό μπορεί πράγματι να συμβεί, αλλά σίγουρα δε θα βελτιωθεί ο γάμος· απλώς θα μπει σε δεύτερη μοίρα.
Υπάρχουν ζευγάρια που δε θέλουν παιδί, υπάρχουν ζευγάρια που επιθυμούν διακαώς να φέρουν στον κόσμο ένα τροφαντό μωράκι και υπάρχουν και ζευγάρια που είναι της νοοτροπίας «όπως τα φέρει η ζωή».
Παπούτσι από τον τόπο σου
Κι όμως, εν έτη 2020 η ελληνική κοινωνία θεωρεί ότι αν παντρευτείς παπούτσι από τον τόπο σου (κι ας είναι μπαλωμένο) είναι καλύτερη επιλογή από το να παντρευτείς κάποιον που έχει καταγωγή από άλλο νομό της Ελλάδας, ή ακόμα χειρότερα (θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου) από άλλη χώρα.
Πιστεύουμε ότι δε χρειάζεται να αιτιολογήσουμε γιατί κάτι τέτοιο είναι εντελώς αβάσιμο, εκτός κι αν μιλάμε για την εποχή που οι πόλεις της Ελλάδας ήταν πόλεις-κράτη. Δε θα αιτιολογήσουμε εμείς γιατί αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής. Εκείνοι που το υποστηρίζουν πρέπει πρώτα να επιχειρηματολογήσουν γιατί είναι αληθής και μετά το συζητάμε.
Ή μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου
Εξακολουθεί να υπάρχει η νοοτροπία ότι πρέπει να παντρευτείς νωρίς, για να κάνεις παιδί νωρίς. Καλό είναι κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι κάποτε, πιθανόν τότε που κάποιος σκαρφίστηκε αυτό το τσιτάτο, το προσδόκιμο ζωής ήταν 65-70 χρόνια. Τώρα, το προσδόκιμο ζωής έχει ανέβει κατά δέκα χρόνια και αν θέλει ένα ζευγάρι να κάνει παιδί, έχει τη δυνατότητα και μετά τα 30.
Κάποιες μάχες δεν αξίζει να δοθούν
Ορισμένα ζευγάρια τσακώνονται επειδή ένας από τους δύο καπνίζει. Άλλα τσακώνονται επειδή ο άλλος είναι ακατάστατος. Γενικά, παρόλο που ο γάμος δεν υπόσχεται μία ήρεμη και γαλήνια ζωή, είναι επιτακτική η ανάγκη για καλή επικοινωνία. Και ξέρεις τι συμβαίνει όταν υπάρχει καλή επικοινωνία;
Ο ένας κατανοεί τα θέλω και τα παράπονα του άλλου, ακούει πραγματικά και σέβεται. Ναι, αποδέχεσαι τον άλλο με τα ελαττώματά του, δε θα ρισκάρεις όμως και την ψυχική σου υγεία επειδή ο σύντροφός σου θέλει να τρώει στο κρεβάτι και να το γεμίζει ψίχουλα.
Ο άντρας πρέπει να είναι ψύχραιμος
Συνήθως οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι ο άντρας πρέπει να είναι η «κολώνα» και να είναι ψύχραιμος, επίσης υποστηρίζουν ότι ο άντρας όταν έχει δέκατα κάνει σαν παιδάκι. Το αντίθετο δηλαδή της ψυχραιμίας. Αυτές οι δύο αντικρουόμενες απόψεις αποδεικνύουν το αυταπόδεικτο: ανεξαρτήτως φύλου ενίοτε θα χρειαστεί ο ένας από τους δύο να μείνει ψύχραιμος για να υπάρξει ισορροπία και άλλες φορές ο άλλος. Δεν υπάρχει κανόνας.
Μην ξεχνάτε να βγαίνετε ραντεβού
Αυτό είναι πιεστικό. Ναι, καλό είναι να βγαίνει το ζευγάρι ραντεβού, εφόσον το θέλει. Μπορεί ο ένας να είναι σπιτόγατος και ο άλλος να θέλει να παρτάρει· αυτό το ζευγάρι κάπου αλλού θα τα βρει. Μπορεί να είναι και οι δύο gamers και να σιχαίνονται τις εξόδους. Γιατί να τους βάλεις να βγουν; Το ζευγάρι μπορεί να ανανεώσει τη σχέση του και στο σπίτι με κεράκια, σεξ και φαγητό. Ή κάνοντας ένα ταξίδι.
Εκτός κι αν η συμβουλή υποδηλώνει ότι πρέπει να βγαίνουν ξεχωριστά.
Η μητέρα με το μωρό, ο πατέρας στον αγώνα
Από μία έρευνα του Cambridge, που πραγματοποιήθηκε σε 5631 συμμετέχοντες, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ απουσίας του πατέρα (τουλάχιστον μέχρι το παιδί να γίνει 10 ετών) και κατάθλιψης.
Το ζητούμενο είναι να υπάρχει πάντα μια ισορροπία και κυρίως συναίνεση. Δεν μπορεί κανείς να υποδείξει σε κάποιον τι θα κάνει με την ζωή του και με το γάμο του. Ούτε εμείς εδώ. Μπορούμε όμως να σας θυμίσουμε ότι αυτό που πρέπει να βάζετε σαν προτεραιότητα είναι η ευτυχία σας, είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε σε ομαδικό. Κι εσείς ξέρετε καλύτερα τι είναι καλό για εσάς.
Πηγή: in2life.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις