Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota και Panasonic συμπράττουν για την εξέλιξη και την κατασκευή μπαταριών

Toyota και Panasonic συμπράττουν για την εξέλιξη και την κατασκευή μπαταριών

Ο όμιλος Toyota θα αποκτήσει το δικό του «hub» εξέλιξης και παραγωγής μπαταριών προλαμβάνοντας τις εξελίξεις που ο ίδιος δρομολογεί σε σχέση με την ηλεκτροκίνηση.

Ο όμιλος Toyota και η μακρόχρονη εταίρος του σε ό,τι αφορά την έρευνα και την εξέλιξη των μπαταριών, Panasonic ανακοίνωσαν την δημιουργία μιας νέας κοινοπρακτικής μονάδας η οποία θα επιφορτιστεί με την εξέλιξη και την κατασκευή μπαταριών με προορισμό τα ηλεκτρικά οχήματα και στόχο την ανάδειξή της σε παγκόσμιο προμηθευτή.

Η λειτουργία της νέας μονάδας αναμένεται να ξεκινήσει από τον προσεχή Απρίλιο και σύμφωνα με τις συστάσεις θα απασχολεί 5.000 εργαζόμενους.

Σε ό,τι αφορά την μετοχική σύνθεση η Toyota θα έχει το 51% της κοινοπραξίας και η Panasonic το υπόλοιπο 49% ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την εξέλιξη πρισματικών, μπαταριών.

«Οι μπαταρίες ως λύσεις παροχής ενέργειας για αυτοκίνητα ή άλλου είδους οχήματα καθώς και ως λύσεις για κάθε είδος περιβαλλοντικού προβλήματος, αναμένεται να διαδραματίσουν τον κεντρικό ρόλο στην πρόοδο της κοινωνίας» αναφέρουν οι δύο εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι η Panasonic αποτελεί συνεργάτη της Toyota στον τομέα των μπαταριών από την εποχή του πρώτου Prius καθώς συνεργάστηκαν από το 1996 προκειμένου να εφοδιάσουν το πρώτο υβριδικό μοντέλο ευρείας παραγωγής με μπαταρίες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Panasonic υπήρξε επίσης ο προνομιακός προμηθευτής των κυλινδρικών μπαταριών που χρησιμοποιεί η Tesla, αν και πλέον ευελπιστεί να διευρύνει το πελατολόγιο της επιταχύνοντας την εξέλιξη του είδους των μπαταριών που χρησιμοποιούνται ευρέως στην αυτοκινητοβιομηχανία για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σε ό,τι αφορά την Toyota, σημειώνεται ότι ο ιαπωνικός όμιλος έχει επισημάνει πολλές φορές ότι στοχεύει το ήμισυ των πωλήσεών του το 2025 να προέρχεται από ηλεκτροκίνητα οχήματα, εξ ου και παίρνει ήδη τα απαραίτητα μέτρα για να μην αντιμετωπίσει έλλειψη σε μπαταρίες.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024