Έλληνες στην Κίνα : Ζούμε σε διαρκή φόβο – Δυσεύρετες οι μάσκες
Τραγική είναι η κατάσταση στην Κίνα, σύμφωνα και με μαρτυρίες Ελλήνων που μένουν εκεί. Ζουν σε ένα κλίμα διαρκούς φόβου, βλέποντας τους νεκρούς και τα κρούσματα να αυξάνονται την ώρα που οι μάσκες -αν και σχεδόν υποχρεωτικές- είναι δυσεύρετες.
Τραγική είναι η κατάσταση στην Κίνα ελέω κοροναϊού.
Οι κάτοικοι -σύμφωνα και με μαρτυρίες Ελλήνων που μένουν εκεί – ζουν σε ένα κλίμα διαρκούς φόβου, βλέποντας τους νεκρούς και τα κρούσματα να αυξάνονται την ώρα που οι μάσκες -αν και σχεδόν υποχρεωτικές- είναι δυσεύρετες.
«Δεν μπορείς να βρεις μάσκα εύκολα πλέον. Σκοτωνόμαστε για τις μάσκες», αναφέρει στο protothema.gr, ο Κωνσταντίνος Κούμανης, που ζει στο Χονγκ Κονγκ.
Υπάρχει μεγάλη αισχροκέρδεια
Όπως καταμαρτυρά ο κ. Κουμάνης : «Μια γυναίκα, υπάλληλος σε επιχείρηση έκλεψε από τη δουλειά της δεκατέσσερις μάσκες γιατί ήθελε να τις δώσει στην οικογένειά της και στα παιδιά της και την απέλυσαν.
Οι Ασιάτες είναι πολύ αυστηροί με αυτά τα πράγματα. Όλοι κυκλοφορούμε με μάσκες και είναι δύσκολο να φοράς την ίδια μάσκα κάθε μέρα.
Είναι μιας χρήσης οι μάσκες και μετά τις πετάμε. Πολλά μαγαζιά βάζουν αγγελίες και λένε ότι για πχ αύριο θα σας φέρουμε μάσκες. Και βλέπεις έξω από αυτά τα μαγαζιά τεράστιες ουρές από κόσμο που αγοράζουν κουτιά με μάσκες. Υπάρχει αισχροκέρδια μεγάλη και έχει ξεφύγει η κατάσταση.
Όσοι δεν βρίσκουν μάσκες ή δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν βάζουν μαντήλια στο πρόσωπό τους για να προστατευθούν. Εγώ κυκλοφορώ με δύο μάσκες γιατί δεν θέλω να ρισκάρω την υγεία μου».
Ζητούνται μάσκες από συγγενείς στην Ελλάδα
Ο ίδιος αναφέρει ότι έχει ζητήσει από συγγενείς να του στείλουν μάσκες από την Ελλάδα.
«Έχω ζητήσει από τα αδέρφια μου και τους γονείς μου να μου στείλουν μάσκες από την Ελλάδα και τις περιμένω. Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, μας έχει πει ότι όσοι περιμένουμε μάσκες από το εξωτερικό από δικούς μας ανθρώπους θα πρέπει να γράφουν επάνω τη λέξη «μάσκα» ώστε να έχει προτεραιότητα το δέμα από το τελωνείο».
…Σε διαρκή φόβο
Ο κόσμος ζει σε κλίμα διαρκούς φόβου, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κούμανη και οι δρόμοι στις πόλεις έχουν ερημώσει.
«Ο κόσμος βγαίνει έξω μόνο για να πάει στη δουλειά του, να ψωνίσει τα απαραίτητα και μετά κλείνεται στο σπίτι του.
Αποφεύγουμε την πολυκοσμία και τις άσκοπες βόλτες. Εγώ δουλεύω στην «DISNEYLAND» του Χονγκ Κονγκ και μας ειδοποίησαν ότι θα κλείσει για δύο μήνες τουλάχιστον.
Έχει μειωθεί πολύ η δουλειά παντού. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά αλλά και να ανοίξουν δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να πάνε.
Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα του προβλήματος αλλά και δεν αντέχουν έχοντας πολλές ώρες τη μάσκα στα προσωπάκια τους» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Κούμανης.
- Billboard 200: Το «Nevermind» των Nirvana είναι το 9ο άλμπουμ που φτάνει σε ιστορικό ρεκόρ στα charts
- Ποιο είναι το μεγαλύτερο διατροφικό πρόβλημα στην Ευρώπη;
- Τα κρίσιμα ζητήματα διαχείρισης της κυβέρνησης Μπαϊρού στη Γαλλία
- Τέλος στον αγροτικό γιατρό – Γίνεται προσωπικός γιατρός υποχρεωτικής θητείας
- Τζούλιαν Μουρ: Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, τα κορίτσια του και η τέχνη της υποκριτικής
- Ποια χώρα παίρνει τη σκυτάλη από την Ελλάδα στην κορυφή του Economist