Ομαδικά πυρά δέχεται τις τελευταίες ώρες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μετά την κυνική δήλωσή του ότι η προστασία της α’ κατοικίας είναι ζημιογόνα για την οικονομία και δεν πρέπει να υπάρχει.

«Κύριε Γεωργιάδη, οι διάφορές μας είναι βαθιές. Θα έπρεπε να «λυπάστε» για τους αδύναμους πολίτες που θα τους πάρουν τα σπίτια τα funds με τους πλειστηριασμούς. Αλλά αντίθετα φτιάχνετε κλίμα και διαφημίζετε αυτό που θα συμβεί μετά τον Απρίλιο. Η απάντηση είναι μια: Προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών. Πράξεις και όχι λόγια»,  ήταν το σχόλιο του Παύλου Χρησίδη από το ΚΙΝΑΛ για τη δήλωση Γεωργιάδη.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη σχολιάστηκαν επικριτικά και από την πλευρά του ΚΚΕ. «Η δήλωση Γεωργιάδη ότι “η προστασία της α’ κατοικίας είναι ζημία για την οικονομία” αποτελούν πρόκληση απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά που βλέπουν την θηλιά των τραπεζών και των funds να σφίγγει όλο και πιο πολύ γύρω τους. Παράλληλα αποτελεί μία κυνική και θρασύτατη ομολογία εκ μέρους της κυβέρνησης για την χιονοστιβάδα πλειστηριασμών που έρχεται» αναφέρει ο Περισσός.

Ταυτόχρονα ζητά «εδώ και τώρα  να εξασφαλιστεί  η προστασία της α’ κατοικίας, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, να καταργηθεί το “ιδιώνυμο”, που ποινικοποιεί τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ».

Χθες, «πυρά» εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης είχε εξαπολύσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε λόγο για «αποκρουστική, απάνθρωπη, και εσφαλμένη άποψη» και να εγκαλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό αφού όπως υποστηρίζει «ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους».