Θ. Αμπατζόγλου, Δήμαρχος Αμαρουσίου: Αυτά τα προβλήματα θέλουμε να λύσουμε στο Μαρούσι
Η γραφειοκρατία είναι μία τεράστια παθογένεια του Ελληνικού κράτους που δυστυχώς ακόμη δεν έχει αντιμετωπιστεί. Ξέρετε, ο Δημότης απαιτεί άμεσα λύσεις στα προβλήματά του, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με την ασφάλεια, την καθαριότητα κ.α
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μιλάει στο in.gr για τις προτεραιότητες του και δεν διστάζει να αποτυπώσει με ρεαλισμό την κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τομείς. Η αλήθεια είναι πως σπανίως αιρετός λέει τα πράγματα όπως είναι χωρίς φραγμούς. «Το ζήτημα της προσβασιμότητας παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα δεδομένης της άναρχης δόμησης του Αμαρουσίου και της απόλυτης τσιμεντοποίησής του δίχως ελεύθερους χώρους για πεζούς και πολύ περισσότερο για αυτούς που χαρακτηρίζονται ως κινητικά ανάπηροι. Όμως στο Μαρούσι πρόβλημα μετακίνησης δεν έχουν μόνο οι κινητικά ανάπηροι, έχουν και οι ηλικιωμένοι, οι γονείς με τα καρότσια των παιδιών τους και όποιος δεν έχει την ικανότητα να κινηθεί ως «ακροβάτης» σε πολύ στενά πεζοδρόμια, ενίοτε χαλασμένα και με πολλά φυσικά εμπόδια όπως δέντρα.
Η νέα Δημοτική Αρχή, αφενός εκπονεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που θα αποτελέσει το επιστημονικό εργαλείο για να είναι εφικτό να μετασχηματιστεί το Μαρούσι σε μία πόλη περισσότερο φιλική για τους πεζούς και ΑΜΕΑ και επιπλέον προχωρούμε σε διαρκή διαβούλευση με τους συλλόγους και φορείς για να πάρουμε από κοινού αποφάσεις για σοβαρές παρεμβάσεις».
Θα μπορούσαν οι Δήμοι να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης με την κατάλληλη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ενθάρρυνση της καινοτομίας με στοχευμένες δράσεις;
Ο Δήμος είναι ο καταλληλότερος φορέας να διαγνώσει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και είναι ο μόνος που γνωρίζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις παθογένειες του τόπου που διοικεί. Ο Δήμος γνωρίζει ακόμη και την κουλτούρα των δημοτών του και σε ποιους τομείς θα μπορούσαν υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις να προοδεύσουν. Η πατρίδα μας έχει βιώσει 10 γεμάτα χρόνια βαθιάς ύφεσης και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να δώσουμε νέα εργαλεία στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να συμβάλουν αποφασιστικά στην πραγματική έξοδο από την κρίση. Για παράδειγμα ο Δήμος θα έπρεπε να μπορεί να χαράσσει δική του στοχευμένη αναπτυξιακή πολιτική, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις της περιοχής και να στηρίζει απ’ ευθείας την ανάπτυξη νέων. Ο Δήμος θα έπρεπε να έχει τα ειδικά νομοθετικά εργαλεία για τη σύζευξη επιχειρήσεων – ανέργων. Ακόμη ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα ΕΣΠΑ ως χώρα δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Οι οριζόντιες δράσεις δεν έχουν την καλύτερη δυνατή διείσδυση. Θα έπρεπε η χρηματοδότηση των Δήμων να στηρίζεται σε ένα μεγάλο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του καθενός ξεχωριστά. Ειδικά η Ελλάδα, με τόσες εναλλαγές ανάμεσα στην ηπειρωτική και νησιωτική επικράτεια και τέτοιο ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο, απαιτεί την προσέγγιση με όρους ειδικούς για κάθε περιοχή και όχι γενικούς.
Άλλωστε αυτό είναι και το μοντέλο λειτουργίας που ακολουθούν οι πετυχημένοι Δήμοι της Ευρώπης, αυτοί που προχωρούν μπροστά ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Θεωρώ πως με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα μπουν οι βάσεις και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και είμαστε εδώ για να συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία.
Ωστόσο εμείς δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Συμμετέχουμε σε πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μαζί με δύο ακόμη Δήμους που στοχεύει στη διερεύνηση αναγκών μεταξύ επιχειρήσεων και ανέργων της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου. Η προηγούμενη εμπειρία μου ως Διοικητής του ΟΑΕΔ μου επέτρεψε να συμβάλλω στη διαμόρφωση αυτού του καινοτόμου προγράμματος που θα αποτελέσει το πρώτο στάδιο για να γίνει η απαραίτητη ώσμωση στην πραγματική αγορά εργασίας. Και το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι μιλούμε για ένα πρόγραμμα που δεν αφιερώνεται στο Δημόσιο Τομέα αλλά στον Ιδιωτικό, εκεί που παράγεται πλούτος για το σύνολο της οικονομίας.
Θεωρείτε πως η γραφειοκρατία και η πολυνομία αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στον αναπτυξιακό σχεδιασμό σας;
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η γραφειοκρατία είναι μία τεράστια παθογένεια του Ελληνικού κράτους που δυστυχώς ακόμη δεν έχει αντιμετωπιστεί. Ξέρετε, ο Δημότης απαιτεί άμεσα λύσεις στα προβλήματά του, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με την ασφάλεια, την καθαριότητα κ.α. Δεν μπορούμε να έχουμε ως απάντηση ότι για το ένα ζήτημα πρέπει πρώτα να εγκριθούν οι πόροι από ένα πολυδαίδαλο και χρονοβόρο σύστημα ή για το άλλο ότι η δικαιοδοσία του Δήμου φτάνει μέχρι ενός σημείου και μετά… εμπίπτουν οι ευθύνες σε ένα υπουργείο για παράδειγμα. Ο πολίτης απαιτεί από το Δήμο του να κλείνει μία λακκούβα, να αλλάζει μία λάμπα, να επισκευάζει μία παιδική χαρά, άμεσα και δεν ενδιαφέρεται αν ο λογιστικός κωδικός έχει ή δεν έχει πόρους. Να μην αναφερθούμε στα ζητήματα εντάξεων Σχέδιων Πόλης ή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, εκεί μιλάμε για τον απίστευτο κυκεώνα. Οι συναρμοδιότητες και η γραφειοκρατία είναι το καρκίνωμα της δημόσιας διοίκησης εν γένει. Θέλω να πιστεύω πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός που επιχειρείται από την κυβέρνηση θα αναδείξει και αυτά τα ζητήματα και θα λύσει μεγάλο μέρος αυτών.
Στην περίοδο της κρίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση, κράτησε όρθιες της κοινωνίες. Πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε τον κοινωνικό ρόλο του Δήμου Αμαρουσίου και ποιες πρωτοβουλίες θα πάρετε για επανένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από την κρίση;
Ο Δήμος Αμαρουσίου, από το πρώτα κιόλας χρόνια της κρίσης, απέδειξε πως έχει την ευαισθησία και την ικανότητα, παρά τις μεγάλες παθογένειες του κεντρικού κράτους και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, να ανοίξει μία μεγάλη ομπρέλα προστασίας, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη.
Σήμερα οι Μαρουσιώτες που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καλύπτονται από εξελιγμένες δομές και υπηρεσίες όπως το Κοινωνικό Πολυιατρείο, τη Γωνιά Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης, το Δημοτικό Παντοπωλείο, τα Γεύματα Αγάπης, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας και το Κοινωνικό Φροντιστήριο και τέλος τυγχάνουν ειδικής οικονομικής πολιτικής όσο αφορά στα δημοτικά τέλη και πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΑΠΗ της πόλης μας γίνονται καθημερινά αρωγοί σε κάθε Μαρουσιώτικη οικογένεια, προσφέροντας στήριξη και δημιουργική απασχόληση σε όλες τις ηλικίες από την πιο μικρή έως και την πιο μεγάλη.
Δεν είναι τυχαίο που ο Δήμος Αμαρουσίου θεωρείται ένας από τους Δήμους πρότυπα της Αττικής σε επίπεδο κοινωνικών παροχών. Δεν σταματούμε. Καθημερινά βελτιωνόμαστε. Και το στοίχημά μας, αναφερόμενος και στο ερώτημά σας, είναι ακριβώς να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για επανένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Αυτό θα γίνει δημιουργώντας ευκαιρίες που δεν θα αφορούν μόνο συγκεκριμένες ομάδες αλλά όλους τους Μαρουσιώτες. Σκοπός μας είναι η πόλη μας να γίνει ένας νέος πόλος έλξης, για μία σειρά δραστηριοτήτων πολιτιστικών και αθλητικών, έτσι ώστε να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Παράλληλα δίνουμε έμφαση στη σύνδεση επιχειρήσεων και ανέργων προκειμένου οι Μαρουσιώτες να τύχουν μία καλύτερης αξιοποίησης από τις πολλές και σημαντικές εταιρίες που εδρεύουν στην πόλη μας. Αυτό βεβαίως συνδυάζεται και από εκπαιδευτικά προγράμματα που ήδη παρέχονται στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από εξειδικευμένες επιχειρήσεις.
Ειδική μέριμνα σκοπεύετε να λάβετε για τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με αναπηρία; Έχετε στο πρόγραμμα σας έργα και ήπιες παρεμβάσεις ώστε να διευκολύνετε την καθημερινότητα τους;
Όσο αφορά τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας, αποτελούν ίσως το πιο ζωντανό κύτταρο. Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Αμαρουσίου κάνουν εξαιρετική δουλειά. Και το έργο τους δεν είναι μόνο η απασχόληση των ηλικιωμένων αλλά και εξόχως κοινωνικό. Στο σχεδιασμό μας βρίσκεται η αναβάθμιση των υποδομών τους και ο εμπλουτισμός των δραστηριοτήτων τους. Σχετικά με τα ΑΜΕΑ η κατάσταση στο Μαρούσι δεν είναι καλή λόγω έλλειψης υποδομών, ειδικών υπηρεσιών και κακής προσβασιμότητας. Μέσα στο 2020 προγραμματίζουμε τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑΜΕΑ και συναφών υπηρεσιών, για αρχή. Το ζήτημα της προσβασιμότητας παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα δεδομένης της άναρχης δόμησης του Αμαρουσίου και της απόλυτης τσιμεντοποίησής του δίχως ελεύθερους χώρους για πεζούς και πολύ περισσότερο για αυτούς που χαρακτηρίζονται ως κινητικά ανάπηροι. Όμως στο Μαρούσι πρόβλημα μετακίνησης δεν έχουν μόνο οι κινητικά ανάπηροι, έχουν και οι ηλικιωμένοι, οι γονείς με τα καρότσια των παιδιών τους και όποιος δεν έχει την ικανότητα να κινηθεί ως «ακροβάτης» σε πολύ στενά πεζοδρόμια, ενίοτε χαλασμένα και με πολλά φυσικά εμπόδια όπως δέντρα. Η νέα Δημοτική Αρχή, αφενός εκπονεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που θα αποτελέσει το επιστημονικό εργαλείο για να είναι εφικτό να μετασχηματιστεί το Μαρούσι σε μία πόλη περισσότερο φιλική για τους πεζούς και ΑΜΕΑ και επιπλέον προχωρούμε σε διαρκή διαβούλευση με τους συλλόγους και φορείς για να πάρουμε από κοινού αποφάσεις για σοβαρές παρεμβάσεις.
Στο σχέδιο του τεχνικού σας προγράμματος έχετε συμπεριλάβει ενδιαφέροντα έργα. Ξεχωρίζουμε, τα αντιπλημμυρικά έργα, την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, την κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ κα. Θα συνεχίσετε να δίνετε έμφαση σε έργα άμεσης επίπτωσης για τον πολίτη;
Έχοντας ως δεδομένο πως το Μαρούσι χτίστηκε χωρίς να δοθεί έμφαση στις ανάγκες των πολιτών για πράσινο και κοινόχρηστους χώρους, είτε αυτοί είναι οι κάτοικοι, είτε οι επισκέπτες που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις, μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει να ζει κάποιος σε μία πόλη όπου κυριαρχεί το τσιμέντο, χωρίς αντιπλημμυρική πρόβλεψη, χωρίς χώρους στάθμευσης, με έλλειψη ανοικτών χώρων για ήπιες δραστηριότητες, και το κυριότερο με τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο λόγω βαριάς υπερτοπικής χρήσης. Πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών.
Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι άμεσης προτεραιότητας, όχι σε μία αλλά σε περισσότερες γειτονιές. Λόγω διατομής των αγωγών, υπεύθυνη από το νόμο είναι η Περιφέρεια και πιστεύουμε πως με καλή συνεργασία θα ξεπεραστούν εμπόδια του παρελθόντος από τη στιγμή που ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης υπήρξε και Δήμαρχος Αμαρουσίου, άρα γνωρίζει τα θέματα. Η ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών κτιρίων είναι επίσης ένας μεγάλος στόχος αφενός γιατί ο ίδιος ο Δήμος πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα και αφετέρου γιατί θα επιτευχθεί μείωση δαπανών. Όσο αφορά τους νέους αθλητικούς χώρους που αναφέρετε είναι το ελάχιστο που δρομολογούμε για το 2020, καθώς το Μαρούσι διψά για χώρους που θα καλύπτουν ανάγκες τόσο πρωταθλητισμού όσο και μαζικού αθλητισμού.
Βλέπετε, η αθλητική ιστορία του Αμαρουσίου που μεταφράζεται σε πολλά υπερδραστήρια σωματεία, αλλά και οι σύγχρονες ανάγκες που προκύπτουν λόγω πολλών νέων οικογενειών που επιλέγουν την πόλη μας ως τόπο κατοικίας, μας επιβάλλουν να αντιμετωπίσουμε άμεσα το ζήτημα του αθλητισμού, ως την απόλυτη δημιουργική διέξοδο που μόνο σωματική και ψυχική υγεία προσφέρει. Στα σχέδιά μας είναι βεβαίως και οι επισκευές δρόμων και πεζοδρομίων, βάζοντας προτεραιότητες που σχετίζονται σαφώς με την επικινδυνότητα των σημείων και τις οικονομικές μας δυνατότητες.
Ανακύκλωση και τοπική αυτοδιοίκηση. Εσείς ανακυκλώνετε σε ικανοποιητικό βαθμό;
Αναφέρεστε σε ένα πολύ σημαντικό τομέα. Καθαριότητα και περιβάλλον είναι το στοίχημα της καθημερινότητας για κάθε πετυχημένη Δημοτική αρχή. Η απάντηση στο ερώτημά σας είναι πως το Μαρούσι ανακυκλώνει στο μέσο όρο. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Μπορούμε καλύτερα και αυτό θα επιτευχθεί με δύο τρόπους. Πρώτον εκσυγχρονισμό των υποδομών και δεύτερον και σημαντικότερο με σωστή πληροφόρηση των πολιτών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την καθαριότητα εν γένει, είναι η συμμετοχή του κόσμου. Αν θα γίνει διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή ή αν θα τηρηθεί η καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους είναι επιλογή των δημοτών. Γι αυτό εμείς ως Δήμος οφείλουμε να τους πληροφορήσουμε σωστά με υπεύθυνη και διαρκή ενημέρωση, μέχρι να γίνει αυτοματοποιημένη καθημερινή συνήθεια. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι κανονισμοί που προβλέπουν αυστηρές ποινές για όσους δεν θέλουν να προστατέψουν το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.
Οι σχολικές δομές στο δήμο σας είναι σε υψηλό επίπεδο ή παρατηρούνται ελλείψεις;
Το Μαρούσι αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερα 55 Σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Αριθμός αρκετά μεγάλος. Ελλείψεις υπάρχουν πάντα, ωστόσο παρατηρείται στο Δήμο μας μία εξαιρετική συνεργασία της Σχολικής και Δημοτικής επιτροπής Παιδείας με τους Δντες των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων που μας επιτρέπει να ιεραρχούμε σωστά τα προβλήματα με προτεραιότητα στην ασφάλεια και την υγιεινή της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παράλληλα προγραμματίζουμε άμεσα μεγάλες αναβαθμίσεις όπου έχει διαπιστωθεί ανάγκη, τόσο στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλόδημος όσο και με ιδίους πόρους. Μείζον ζήτημα για τη μαθητική κοινότητα δεν είναι μόνο οι σχολικές υποδομές αλλά και οι μετακινήσεις των παιδιών μας και εκεί δρομολογούμε παρεμβάσεις, είτε με φωτοσημάνσεις και διαγραμμίσεις, είτε με ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Το Μαρούσι έχει πολλές και έντονες πολιτιστικές δραστηριότητες. Πώς σκοπεύετε να τις αναβαθμίσετε;
Το Μαρούσι φέρει μία πλούσια και μοναδική πολιτιστική παρακαταθήκη από τις ένδοξες ημέρες του αρχαίου Δήμου Άθμονον, που στο διάβα των αιώνων διατηρήθηκε από γενιά σε γενιά.
Αυτό το θησαυρό, τον οποίο σήμερα συναντά κανείς στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης, την Ολυμπιακή πινακοθήκη, το Μουσείο Σπαθάρη, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τη Βορέειο Βιβλιοθήκη, τις μοναδικές Εκκλησιές, αλλά και σε όλες τις δραστηριότητες που με «πείσμα» αναπτύσσονται από τους Συλλόγους της πόλης μας, οφείλουμε να προασπίζουμε, παράγοντας ως Δήμος, εκείνες τις πολιτικές που δημιουργούν προϋποθέσεις εξωστρέφειας και παραγωγής πλούτου για το Μαρούσι μας.
Η δέσμευσή μας είναι συγκεκριμένη όσο αφορά στον Πολιτισμό του Αμαρουσίου και αναφέρεται στην ενίσχυση υφιστάμενων πολιτιστικών υποδομών κ
αι δραστηριοτήτων, στη δημιουργία νέων όπως τη δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου και στην εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος σε βάθος χρόνου για τη διεθνή ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του Αμαρουσίου.
Η διατήρηση της ταυτότητάς μας, συνιστά και όχημα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και εκείνου του συνεκτικού ιστού, που παρά τα όποια προβλήματα, μέσω ικανών δομών όπως αυτών του Δήμου Αμαρουσίου, μεταλαμπαδεύονται ήθη, έθιμα, αξίες των προγόνων μας και παραδόσεις.
Είδαμε στο Δήμο σας να παίρνει και πάλι νέα δυναμική η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και ακόμη παρατηρούμε τη δική σας προσωπική συμμετοχή σε αυτό το θεσμό με συνεχείς συναντήσεις με Συλλόγους και Φορείς. Θα είναι μία συνεχής διαδικασία; Θα την επεκτείνετε;
Συνηθίζω να λέω γιατί το πιστεύω, πως ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Δήμος ως οντότητα υπάρχουμε για να εξυπηρετούμε τους πολίτες. Το προεκλογικό μας σύνθημα ήταν «Ο Πολίτης Πρωταγωνιστής» και τώρα το κάνουμε πράξη. Στην 1η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συμμετείχαν σχεδόν 70 Σύλλογοι & Φορείς και πολίτες του Δήμου μας. Πάνω από 4 ώρες ακούσαμε τα προβλήματα, τα καταγράψαμε και τα προωθήσαμε στις υπηρεσίες του Δήμου μας για διευθέτηση. Δεν φτάνει όμως αυτό, κάθε εβδομάδα συναντώ Συλλόγους και ομάδες πολιτών και περαιτέρω παρακολούθηση των θεμάτων τους που κυρίως αφορούν τις γειτονιές τους. Το είχα δηλώσει από την αρχή και το κάνω πράξη. Όλοι οι πολίτες θα ξέρουν τι κάνουμε, θα ενημερώνονται και εμείς το ίδιο από αυτούς. Η σχέση με τους δημότες μας θα είναι αμφίδρομη.
Επιπλέον δρομολογούμε και το Συμβούλιο Νέων, ένα νέο θεσμό στο Δήμο μας που θα δώσει βήμα στο κύτταρο της κοινωνίας μας που αναπτύσσεται και ονειρεύεται με ένα διαφορετικό και θα έλεγα περισσότερο καινοτόμο τρόπο. Οι νέοι μας πρέπει να έχουν φωνή για το Μαρούσι που ζουν, μεγαλώνουν και ίσως αύριο και να εργάζονται.
Συχνά αναφέρεστε στην αναβάθμιση της «Γραμμής Δημότη». Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την υπηρεσία και σε ποιες ενέργειες αναβάθμισης αναφέρεστε.
Μιλώντας για τη Γραμμή Δημότη ουσιαστικά αναφερόμαστε το 5ψήφιο νούμερο επικοινωνίας των Δημοτών με το Δήμο μας. Είναι το πρώτο σημείο επαφής των Δημοτών για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στην καθαριότητα, στον φωτισμό, σε γενικότερες βλάβες ή ζημιές που παρατηρούνται και τέλος σημείο παροχής γενικότερων πληροφοριών. Σκοπός μας είναι να αναβαθμίσουμε αυτή την υπηρεσία σε ένα ολοκληρωμένο μηχανογραφημένο σύστημα που όχι μόνο θα δέχεται αιτήματα μέσω όλων των δυνατών τρόπων (φυσική παρουσία, τηλέφωνο, web, mobile) αλλά και θα τα διεκπεραιώνει με σύγχρονο τρόπο και θα παρέχει στατιστικές και άλλες πληροφορίες πολύ χρήσιμες για την καλύτερη εξυπηρέτηση. Έχει γίνει η καταγραφή των αναγκών μας και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης. Σε 2-3 μήνες οι Δημότες Αμαρουσίου θα έχουν μία σύγχρονη Γραμμή Δημότη αντάξια των προσδοκιών τους από τη νέα Δημοτική Αρχή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις