Φαχίτας κοτόπουλου
Το μυστικό της νοστιμιάς αυτού του πιάτου, που έχει πολύ λίγες θερμίδες, βρίσκεται στον συνδυασμό των μπαχαρικών του.
Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 30΄
Υλικά (για 5 μερίδες)
800 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
3 ξερά κρεμμύδια
1 κουτ. γλυκού
πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. γλυκού
πάπρικα γλυκιά
1/2 κουτ. γλυκού
πιπέρι καγιέν
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
1 κουτ. γλυκού μέλι
1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
Διαδικασία
Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε μακρόστενες λωρίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από όλα τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μακρόστενα κομμάτια και τα ρίχνουμε στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτοντας τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το ξίδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 12-15 λεπτά, μέχρι τα φιλετάκια να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε με τορτίγιες (βρίσκουμε έτοιμες στα σουπερμάρκετ). Σε κάθε τορτίγια τυλίγουμε κοτόπουλο και λαχανικά.
Συνοδεύουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας και φρέσκα ντοματίνια ή σάλτσα.
- Έρευνα: Οι τροφές «ασπίδα» στην κατάθλιψη
- Η μάχης της έδρας στη Θεσσαλονίκη – Κρατά δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο περίμενε ο Κασσελάκης από τους ανεξάρτητους
- Το παιχνίδι της διελκυστίνδας: Μύθοι και πραγματικότητες
- Ο Πούτιν, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι νατοϊκές «φουρτούνες» στη Μαύρη Θάλασσα
- Τα διατροφικά trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στο 2025
- Το Παλάτι, οι έρωτες και οι εμμονές: Η υπόθεση της Jane Andrews που έκανε άνω κάτω τη βασιλική οικογένεια