Πολλοί την αμφισβήτησαν, άλλοι μίλησαν για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεχνώντας το παρελθόν του. Η Φενέρμπαχτσε όμως όχι μόνο ανέκαμψε, αλλά επέστρεψε για τα καλά στην διεκδίκηση των πλέι οφ, παίρνοντας τη νίκη μέσα στην Αγία Πετρούπολη, επικρατώντας με 73-68 της Ζενίτ για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Τι σημαίνει ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα; Ότι οι Τούρκοι πλέον ανέβηκαν στο 11-12 και έφτασαν στην 8η θέση την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία κάνει τα πάντα για να αποκλειστεί από την επόμενη φάση των πλέι οφ.

Η Φενέρ κυριάρχησε απόλυτα, κράτησε την διαφορά που έχτισε με κόπο και ιδρώτα και βύθισε κι άλλο το συγκρότημα του Πλάθα.

Φουριόζα πέρασε η Φενέρμπαχτσε στην Αγία Πετρούπολη και με τον Βέσελι ως πρωταγωνιστή απέκτησε προβάδισμα στην Ρωσία για το 6-9. Ο Τσέχος παρέμεινε ενεργός στο σκορ, με την περίοδο να κλείνει στο 15-19 με την Φενέρ να κυριαρχεί στο ματς.

Ο Σλούκας βοήθησε στο δεύτερο δεκάλεπο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του να τρέξει ένα 11-2 και η διαφορά να εκτοξευχθεί στους 13 πόντους (17-30).

Μάλιστα η απόσταση με τον Βέσελι και πάλι οδηγήθηκε στους 17 πόντους (20-37), με την Ζενίτ να αντιδράει επιτέλους και να μειώνει όλο και πιο πολύ την απόσταση. Αμπρομάιτις και Χόλινς πήραν τα ηνία, με τον τελευταίο να πετυχαίνει το τρίποντο για το 30-39, με τον Σλούκα να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-41.

Οι παίκτες του Πλάθα για μία ακόμα φορά έδειξαν τσαγανό. Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα να πλησιάσουν στο ματς. Αρχικά ο Βορόνοφ και στη συνέχεια ο Αγιόν, πραγματοποίησαν το 39-46, με τον Μεξικανό να είναι εκ νέου πρωταγωνιστής και να είναι η αιτία του 45-48.

Ο Κάλινιτς ήταν ο παίκτης που βοήθησε την Φενέρ για να πάει και πάλι το ματς στο 45-54, αλλά Χόλινς και Αμπρομάιτις συνέχισαν να κρατούν το ματς ως ντέρμπι.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες πέρασαν με το σκορ στο 50-57. O Βέστερμαν ανέλαβε πρωτοβουλίες στο τελευταίο δεκάλεπτο και με συνεχόμενους πόντους έκανε το 52-62 στην Ρωσία.

Οι γηπεδούχοι δεν το άφησαν στην μοίρα του το παιχνίδι, πίεσαν και με τον Χόλινς και πάλι πλησίασαν στο 61-65. Τρίποντο ο Ουίλιαμς, βολές ο Αγιόν και 3 λεπτά ακόμα για τη λήξη του ματς με τον φωτεινό πινακα να γράφει 63-68.

Από εκεί και έπειτα το νερό είχε μπει στο αυλάκι, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το.. σωστό και έφυγαν από την Ρωσία με ένα διπλό ουσίας.