Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το ίδιο σκορ (3-1) της Γενισέι Κράσνογιαρσκ στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και πήρε εύκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά του Challenge Cup γυναικών.
Σπουδαία πρόκριση του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του CEV Challenge Cup γυναικών!
Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 3-1 σετ της Γενισέι Κράσνογιαρσκ και σε συνδυασμό με τη νίκη στη Ρωσία (με το ίδιο σκορ μάλιστα) πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στους «8», με δύο νίκες!
Ο Ολυμπιακός δεν ανησύχησε σε κανένα σημείο του αγώνα, καθώς έκανε σχετικά εύκολα το 2-0 και σε εκείνο ακριβώς το σημείο «κλείδωσε» την πρόκριση για τις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα με 5-0 και με το…καλημέρα φάνηκε ποιος θα είναι το απόλυτο «αφεντικό» της αναμέτρησης. Η Γενισέι το καλύτερο που κατάφερε ήταν να μειώσει στον πόντο (20-19, 21-20), αλλά μέχρι εκεί. Το σετ τελείωσε 25-21 και το 1-0 ήταν γεγονός.
Στο δεύτερο σετ η κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν απόλυτη! Η διαφορά ήταν συνεχώς πάνω από τους 5 πόντους και το 25-17 είναι ενδεικτικό του τι συνέβη. Σ’ αυτό το σημείο έγινε το 2-0 και «σφραγίστηκε» η πρόκριση των Πειραιωτών.
Τα επόμενα τρία σετ που διεξήχθησαν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τη ρωσική ομάδα να παίρνει το τρίτο (23-25), αλλά μέχρι εκεί. Το 4ο έληξε 26-24 και η ιστορία είχε ήδη γραφτεί…
Αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά θα είναι η γαλλική Μπεζιέ!
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.