Η Ελβετία καλείται να πάρει αποφάσεις κατά της ομοφοβίας
Στη χώρα θεωρούνται μέχρι στιγμής παράνομες οι διακρίσεις βάσει φυλής ή θρησκείας. Τα μέλη της LGTB κοινότητας ελπίζουν πως θα τύχουν και αυτοί νομικής προστασίας.
- Εισφορά αλληλεγγύης: Νέα κλίμακα για να μη χαθεί η αύξηση στις συντάξεις
- Χειροπέδες σε μαθητή: Κατηγορείται ότι οπλοφορούσε στο σχολείο - Συνελήφθη και ο πατέρας του
- Γονέας ξυλοκόπησε μαθητή έξω από σχολείο – Θεώρησε ότι τον καθυστέρησε
- Νέα προθεσμία έλαβε η 33χρονη που παραμένει στον «Ευαγγελισμό» μετά την έκρηξη στους Αμπελόκηπους
Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν σήμερα οι πολίτες της Ελβετίας σχετικά με ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την ποινικοποίηση των διακρίσεων σε βάρος ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
Στη χώρα θεωρούνται μέχρι στιγμής παράνομες οι διακρίσεις βάσει φυλής ή θρησκείας. Τα μέλη της LGTB κοινότητας ελπίζουν πως θα τύχουν και αυτοί νομικής προστασίας.
Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το νομοσχέδιο θέτει περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου.
«Η Ελβετία μπορεί αν είναι μια πλούσια χώρα, αλλά δεν είναι ακόμα μοντέρνα. Δεν έχουμε νόμους οι οποίοι να αφορούν τις διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού» δηλώνει στο BBC η Anna Rosenwasser της Swiss Lesbian Organisation.
Η βία κατά των LGTB ατόμων
Για να ενισχύσει το επιχείρημά της ότι η έλλειψη νομικής προστασίας βλάπτει την ομοφυλοφιλική κοινότητα, η Anna Rosenwasser αναφέρει τα ποσοστά αυτοκτονίας: «Στους queer ανθρώπους στην Ελβετία, είναι πέντε φορές υψηλότερος σε σύγκριση με τους ετεροφυλόφιλους. Αυτό είναι ένα θέμα, δείχνει πως δεν αισθανόμαστε ακόμα ασφαλείς».
Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ήδη νόμιμος στην Ελβετία και ένα νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου του ίδιου φύλου βρίσκεται προ των πυλών.
Οι υποστηρικτές του νόμου υποστηρίζουν ότι κανείς δεν θα διώκεται για σχόλια ή για θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αλλά, λένε, ο νόμος πρέπει να προστατεύει την κοινότητα των LGBT από τις δημόσιες διακρίσεις και την επιθετικότητα.
Μέλη της γκέι κοινότητας που μίλησαν στην ελβετική εφημερίδα «20 Minuten» ανέφεραν πως συχνά δέχονται σωματικές επιθέσεις και κάποιοι έχουν φτάσει μέχρι και στο νοσοκομείο.
Άλλες ομάδες νεαρών ανδρών δήλωσαν στην ίδια εφημερίδα, ότι θεώρησαν ότι ήταν σωστό να χτυπήσουν ομοφυλόφιλα ζευγάρια, δηλώνοντας ακόμη ότι ίσως θα μπορούσαν να «θεραπευτούν με μερικές γροθιές».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις