Πυρά Μπαχτσελί σε Ακιντζί : Να παραιτηθεί, εξυπηρετεί τους Ελληνοκυπρίους
Την παραίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ζητά ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Την παραίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ζητά ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έπειτα από την συνέντευξη του πρώτου στη βρετανική εφημερίδα Guardian, στην οποία είχε πει πως «θα είναι τρομακτικό να προσαρτηθεί η βόρειος’ Κύπρος στην Τουρκία».
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι ο Ακιντζί, ο οποίος έχει εκφράσει με θρασύτητα την ανάγκη για στήριξη του από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου», κατά την έκφρασή του, για να μειώσει την οικονομική εξάρτηση από την Τουρκία και έχει αποκαλύψει τις μυστικές προθέσεις του, έχει προ πολλού μπει στην τροχιά της ένωσης (εννοεί ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα).
«Έχει αλυσοδέσει τους τουρκοκύπριους με στόχο να τους υποτάξει»
Κατηγόρησε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, τον τουρκοκύπριο ηγέτη ότι «έχει αλυσοδέσει τους Τ/κ στα σχέδια των Ε/κ με στόχο να τους υποτάξει», προσθέτοντας ότι «έχει γυρίσει την πλάτη του στον τουρκικό λαό και την Τουρκία ενώ έπρεπε να τους ευχαριστεί» και «έχει στρέψει το πρόσωπό του στον τύραννο. Αυτή η ντροπή και η ατιμία σε καμιά συνείδηση και καμιά πολιτική αντίληψη δεν θα έχει θέση», υποστήριξε.
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί συνέχισε λέγοντας ότι «δεν αξίζει στον Μουσταφά Ακιντζί η καρέκλα που κατέλαβε. Γι αυτό είναι ζωτικής σημασίας και αναπόφευκτο να παραιτηθεί αμέσως από την ‘προεδρία’ και να παραδοθεί στην βούληση των Τ/Κ. Υπό κανένα άλλο όρο δεν θα σβηστεί το αίμα που έχυσαν οι ήρωες μας στον Πενταδάκτυλο», ανέφερε.
«Έχει αποκοπεί εντελώς από την εθνική πραγματικότητα»
Ο ηγέτης του ΜΗΡ είπε ότι «οι θλιβερές δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί σε μια βρετανική εφημερίδα αποκάλυψαν για άλλη μια φορά την ανέμπιστη νοοτροπία του, την προβληματική και σκανδαλώδη στάση του. Αντί να υπερασπίζεται με τιμιότητα τα ιστορικά δικαιώματα και συμφέροντα των Τ/κ αυτό το άτομο που ρίχνει νερό στον μύλο του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που κάνει μαύρους σχεδιασμούς στην Μεσόγειο και που εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα των Ε/Κ, έχει αποκοπεί εντελώς από την εθνική πραγματικότητα.»
» Ταυτόχρονα στρέφεται ενάντια στις άγιες μνήμες των ηρώων μας και υπερασπιζόμενος το επείγον της λύσης επιλέγει προβοκατόρικο λεξιλόγιο υποχώρησης και παράδοσης», ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Ο ηγέτης του ΜΗΡ υποστήριξε ότι η αναφορά Ακιντζί ότι ανησυχεί «να μην τους απορροφήσει η Άγκυρα» δεν είναι μόνο ντροπιαστική αλλά αποτελεί και έχθρα εναντίον της Τουρκίας η οποία δεν θεραπεύεται.
«Αυτό το άτομο από τότε που έγινε ‘πρόεδρος’ το 2015 μέχρι τώρα δεν έχει σταματήσει προκαλεί τις ευαισθησίες του τουρκικού λαού», υποστήριξε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προσθέτοντας πως «ο διάλογος που επικαλείται συχνά ο Ακιντζί έχει ανατραπεί και η φόρμουλα λύσης στην οποία αναφέρεται έχει καταρρεύσει και σαπίσει».
Όπως είπε «η ανέντιμη στάση του ‘προέδρου’ της ‘τδβκ’ σε μια περίοδο προβληματική που γίνεται προσπάθεια να στριμωχθεί η Τουρκία στη Μεσόγειο και μάλιστα να αποκλειστεί και να περιοριστεί η κυριαρχία και τα πεδία ελιγμών της, αποτελεί παράδειγμα υπερβάλλοντος ζήλου και συνεργασίας χωρίς προηγούμενο».
«Αποτελεί μια πολύ σπάνια σύμπτωση στην μικρή πατρίδα μια τέτοια νοοτροπία εκπροσώπου που δεσμεύει την Τουρκία έτσι από τότε που υπογράφηκαν οι συμφωνίες της Ζυρίχης – Λονδίνου το 1959, ανακηρύχθηκε το 1960 η Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι την Ειρηνική Επιχείρηση (εννοεί εισβολή) το 1974 και την ‘ανεξαρτησία’ το 1983. Όπως είναι φανερό από το 1968 που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις στο νησί δεν υπήρξε αποτέλεσμα, δεν διανύθηκε απόσταση», υποστήριξε.
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι «δεν έμεινε θέμα που να μην τεθεί στην ατζέντα, να μην συζητηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», υποστηρίζοντας ότι οι Τ/κ στόχευαν πάντοτε μια δίκαιη και μόνιμη λύση, ενώ οι Ε/κ συνεχώς προκαλούσαν κρίση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΚΥΠΕ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις