Λαχανοσαλάτα με κολοκύθα και δυόσμο
Ο συνδυασμός του δυόσμου με το λάχανο και την κολοκύθα εντυπωσιάζει γευστικά.
- Η Αθηνά Λινού κάνει μήνυση στον Πολάκη – Καταθέτει δεκάδες κούτες με χιλιάδες έγγραφα στην εισαγγελία
- «Σκανδαλώδη» κατά τον Μπάιντεν τα εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ
- Τα ζώδια σήμερα: Αστρολογία ώρα μηδέν
- Διακόπηκε για δεύτερη φορά η δίκη των Σπαρτιατών - Δεν εμφανίστηκε ξανά ο Στίγκας
Προετοιμασία 25΄
Υλικά (για 6 άτομα)
700 γρ. λάχανο
200 γρ. κολοκύθα, η σάρκα
2 ξινόμηλα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
½ ματσάκι δυόσμος, τα φύλλα, ψιλοκομμένα
30 γρ. κολοκυθόσποροι
αλάτι
Για το ντρέσινγκ
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας ταχίνι
2 λάιμ, ο χυμός
1 κουτ. σούπας νερό
60 ml σησαμέλαιο
100 ml έ.π. ελαιόλαδο, χαμηλής οξύτητας
Διαδικασία
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το λάχανο, την κολοκύθα, τα ξινόμηλα και το κρεμμυδάκι. Τα βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου, κρατώντας λίγα για το τέλος. Αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά, ώστε να μαλακώσουν τα υλικά.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το μέλι, το ταχίνι, τον χυμό και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σταδιακά το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο δυόσμο.
- Ολλανδία: Ο ΥΠΕΞ ανέβαλε ταξίδι στο Ισραήλ μετά την απόφαση του ΔΠΔ – Χαμός στο κοινοβούλιο
- Κτηματολόγιο: Μήνυση Κυρανάκη για απάτη – Προσπάθησαν να ιδιοποιηθούν 45 ακίνητα σε Αγκίστρι, Ύδρα και Σπέτσες
- Κίνα: «Κάνεις υπερωρίες;» – Ρομπότ AI ανοίγει κουβέντα και πείθει άλλα δώδεκα να σταματήσουν τη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις