Νέο περιστατικό για την Pegasus – Τρόμος στον αέρα για τους επιβάτες
Ενώ δεν έχουν σβήσει οι μνήμες του δυστυχήματος στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, με τους τρεις νεκρούς και άλλους 179 τραυματίες, όταν αεροσκάφος της εταιρίας κόπηκε στα τρία, ένα νέο περιστατικό έρχεται να αμαυρώσει περισσότερο την εικόνα της εταιρίας
Για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο -και πάλι όχι για καλό- έρχεται η τουρκική low cost αεροπορική εταιρία Pegasus.
Ενώ δεν έχουν σβήσει οι μνήμες του δυστυχήματος στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, με τους τρεις νεκρούς και άλλους 179 τραυματίες, όταν αεροσκάφος της εταιρίας κόπηκε στα τρία, ένα νέο περιστατικό έρχεται να αμαυρώσει περισσότερο την εικόνα της εταιρίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα Sabah, αεροσκάφος της εταιρίας αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο ίδιο αεροδρόμιο.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η πτήση Βιέννη – Κωνσταντινούπολη αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, αφού ο κυβερνήτης έχασε τις αισθήσεις του εν πτήσει.
Τότε, ευτυχώς χωρίς να πανικοβληθεί, ο συγκυβερνήτης ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση.
Το αεροπλάνο προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα.
Το αεροσκάφος που κόπηκε στα τρία
Το αεροσκάφος, που ολοκλήρωνε πτήση από τη Σμύρνη (Ιζμίρ, δυτικά), υπέστη το δυστύχημα εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια.
Τρεις τούρκοι υπήκοοι σκοτώθηκαν και άλλοι 179 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή· όχι 177 άνθρωποι συνολικά, όπως είχαν διαβεβαιώσει χθες οι τουρκικές αρχές.
Σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου, η άτρακτος κόπηκε σε δύο σημεία μετά την έξοδο του επιβατικού αεροσκάφους από τον διάδρομο.
Το μπροστινό μέρος της ατράκτου — ο θάλαμος διακυβέρνησης και πολλές από τις πρώτες σειρές καθισμάτων — αποκόπηκε και αναποδογύρισε. Ένα δεύτερο ρήγμα ήταν ορατό στο ύψος του τελευταίου τρίτου του Μπόινγκ, που αποτελείται από τις δέκα τελευταίες σειρές θέσεων και την ουρά του αεροπλάνου.
Πτώση σαράντα μέτρων
Ο Γερλίκαγια, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε πως το επιβατικό αεροπλάνο «ολίσθησε για περίπου εξήντα μέτρα» αφού βγήκε από την πίστα πριν «πέσει από ύψος 30 ως 40 μέτρων» σε πρανές.
«Το δυστύχημα μπορούσε να έχει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες», τόνισε, υπονοώντας πως το αεροπλάνο θα μπορούσε να είχε εκραγεί.
Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πολλοί αλλοδαποί, όμως οι εθνικότητές τους δεν είναι ακόμη γνωστές.
Ούτε η Pegasus, ούτε οι τουρκικές αεροπορικές αρχές απάντησαν όταν το Γαλλικό Πρακτορείο αναζήτησε τηλεφωνικά εκπροσώπους τους.
Δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων έσπευσαν στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα υπό έντονη βροχόπτωση, ενώ άλλοι παρέμεναν στο εξωτερικό του αεροπλάνου που φώτιζαν ισχυροί προβολείς ακόμη και αργά τη νύχτα.
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 50 τραυματίες από ισραηλινούς βομβαρδισμούς
- Γερμανία: Ο Πιστόριους δεν θα διεκδικήσει το χρίσμα του υποψήφιου καγκελάριου – Προτείνει Σολτς
- Κιμ Γιονγκ Ουν: Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου
- Ουκρανία: Παρίσι και Λονδίνο υπόσχονται να μην αφήσουν τον Πούτιν να «πετύχει τους σκοπούς του»
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Μια αλλαγή που ανατρέπει το σκηνικό
- Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μετά την ήττα στο Λονδίνο