Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα νέο, υπερπολυτελές τετράτροχο το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα απευθύνεται σε «πολύ λίγους» και θα αποτελέσει ενός είδους halo car, για τις δυνατότητες εξατομίκευσης του οίκου Mulliner που θα έχει την επιμέλεια του νέου μοντέλου.

Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν οπτικά τεκμήρια για το νέο μοντέλο, το Bentley Μulliner Bacalar όπως είναι η πλήρης ονομασία του θα αντλήσει τις αισθητικές επιρροές του από το ομολογουμένως εντυπωσιακό πρωτότυπο EXP 100 GT το οποίο η βρετανική φίρμα παρουσίασε πέρυσι το καλοκαίρι για να γιορτάσει την επέτειο των 100 χρόνων της.

Σε αντίθεση ωστόσο με το αμιγώς ηλεκτρικό EXP 100 GT, το Bacalar θα αποτελέσει έκδοση παραγωγής η οποία αναμένεται να εξοπλίζεται με τον γνώριμο από πλείστες Bentley όσο και θηριώδη δωδεκαλύλινδρο κινητήρα των 6,0 λίτρων με απόδοση περί τους 600 ίππους.

Αυτό που επίσης έχει γίνει γνωστό είναι ότι το νέο εκκεντρικό μοντέλο θα διατηρήσει την GT σιλουέτα της EXP 100 GT καθώς η βρετανική φίρμα αναφέρεται σαφώς σε ένα «Grand Touring το οποίο θα αποτελέσει την κορωνίδα του είδους».

Με αυτό δεδομένο θα μπορούσε κάλλιστα να υποθέσει ότι το Bacalar θα αποτελέσει μια υπερπολυτελή παραλλαγή της πρόσφατης Continental GT αν και θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της Γενεύης όπου και θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το νέο υπερόπλο της βρετανικής φίρμας για να μάθουμε περισσότερα.